Kursansvariga

Lisa Bydler

Lisa Bydler

Gör?

Jag började på Curious Mind 2013 där jag arbetar som konsult och, sedan början av 2023, med affärsutveckling fokuserat på AI.

Bakgrund

Jag utbildade mig från början till silversmed men 1996 sadlade jag om, gick en utbildning i HTML och Photoshop, och började jobba med digitala kanaler. Jag har hunnit provat på det mesta, men de senaste tio åren har jag fokuserat på kommunikation, strategi och projektledning. Jag har också testat många olika anställningsformer men fastnat för att vara konsult – jag har tryggheten av Curious Mind i ryggen och samtidigt kastas jag in i alla möjliga spännande sammanhang och roller.

Vad inspireras du av?

Det mesta! Jag försöker att utsätta mig för en massa saker som kanske inte direkt har något med jobbet att göra men som ofta föder nya tankar och idéer. Jag går på föreläsningar, utställningar, läser artiklar, lyssnar på poddar och försöker vara öppen för allt möjligt som jag stöter på.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

I år har jag börjat spela ukulele, superkul! Annars läser jag en hel del, går på bio, träffar vänner, utforskar och lär mig mer om vin.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag gillar verkligen att föreläsa och dela kunskap, jag lär mig mycket av utbytet med deltagarna. Berghs är en otroligt kreativ miljö där man har alla möjligheter att utmanas och utvecklas!

Har du någon förebild, någon särskild person du inspireras av?

Jag tänker ofta på de kvinnor som har banat väg för mig och andra kvinnor och gett oss de möjligheter vi har idag. Det har sannerligen inte kommit gratis. Marie Curie, Mary Wollstonecraft, Ada Lovelace, Virginia Woolf och många andra.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

  • Mitt bästa tips är nog vara vaksam på när allt känns lätt och enkelt, då är det dags att tillföra något som skaver för att fortsätta utvecklas. Jag tror att den inställningen har hjälpt mig mycket i mitt arbetsliv.
  • Och så tror jag verkligen på att inte sätta upp ett mål och jaga efter det, risken är att man missar roliga möjligheter när man har siktet inställt på något specifikt. Jag har inte planerat något utan gått helt på lust, med ett öppet sinne för vad som dykt upp under vägens gång.

Vad vet vi inte om dig?

1999 jobbade jag med Y2K-säkring av datorer och inbäddade system. Det gick bra, men inte utan att vi var tvungna att byta ut en hel del hård- och mjukvara. 👵🏻

Dold talang?

Jag är gammal dykinstruktör, något som jag har god nytta av när jag föreläser och håller kurser.

Lisa Bydler

Lisa Bydler

Ansvarig för kursen Digital innehålls­strategi på Berghs.