Sista ansökningsdag är 1 mars

Digital Copywriting

Distans
Professional
  • Digitala kanaler
  • Mätverktyg
  • SEO

Att skriva för digitala kanaler skiljer sig inte från traditionell copywriting vad gäller vikten av ett tydligt budskap och en avgränsad målgrupp. Men det finns delar som är absolut nödvändiga att kunna för att nå fram. Här lär du dig om hur du bäst uttrycker dig i digitala kanaler.

4 apr - 30 maj

Sista ansökningsdag är 1 mars
Hur:
Distans
Språk:
Svenska
Pris:
31 875 kronor
Plats:
Den här kursen hålls på distans
Kursdatum:
Start online 4/4 kl 13.00-16.00 Avslut online 30/5 kl 13.00-16.00
Egna studietimmar:
10 timmar per vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om kursen

Som digital copywriter jobbar du med att uttrycka ett varumärkes identitet genom digitala kanaler. En värld som ständigt förändras och därför kräver en grundläggande förståelse för människors beteenden online, men även kunskap kring de olika kanalerna och färdigheter i att uttrycka sig både kreativt och strategiskt i text.

Under den här kursen kommer du att arbeta med en rad utmanande uppgifter som syftar till att utveckla din förmåga att skriva starka och effektiva texter för digitala kanaler. Vi kommer även att ägna en hel del tid åt att diskutera och analysera digitala beteenden och trender för att inspireras och kunna identifiera möjligheter.

Vi kommer att träna på att skriva texter för webbplats, företagsblogg, nyhetsmejl och sociala medier. Du kommer att få verktyg för att kunna analysera och mäta digitala beteenden – hur skapar du t ex innehåll som ”går viralt”? Vi går igenom grunderna i sökmotoroptimering, vad kan du som copywriter göra för att din text ska rankas högre hos Google? Och så arbetar vi lite med UX-copy, de där småtexterna som hjälper användaren att hitta fram och rätt.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som ska eller precis har börjat att jobba med ett varumärkes digitala närvaro. Det kan vara som informatör eller kommunikatör med ansvar för att uppdatera webbplats, företagsblogg, nyhetsmejl och sociala medier med textinnehåll. Vi förväntar oss att du redan är bekant med skrivandet som sådant och är nyfiken på den digitala världen och alla dess möjligheter.

Kursansvarig

sofia-zetterqvist-berghsSofia Zetterqvist, Copywriter. Sofia hjälper uppdragsgivare att skapa innehåll för digitala kanaler. Sofia driver bl a resebloggen Fantasiresor som bl a vunnit pris som Sveriges bästa reseblogg.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Du ska ha gymnasiekompetens eller motsvarande.
För kursen krävs goda kunskaper i svenska språket.

Skicka också med

Din ansökan ska innehålla en kort beskrivning, max en A4-sida, av dig själv, i vilken du även motiverar varför du söker just den här kursen, samt en översiktlig sammanställning av utbildningar och arbeten.

När får jag besked om jag kommit in?

Besked kommer senast i samband med sista ansökningsdag.

Kursintyg

Efter genomförd kurs utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
31 875 kronor

Studieavgift exkl. moms
25 500 kronor

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

4 apr - 30 maj

Sista ansökningsdag är 1 mars
Hur:
Distans
Språk:
Svenska
Pris:
31 875 kronor
Plats:
Den här kursen hålls på distans
Kursdatum:
Start online 4/4 kl 13.00-16.00 Avslut online 30/5 kl 13.00-16.00
Egna studietimmar:
10 timmar per vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Övrig information

För kursen behöver du tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling. I veckan för kursstart får du inlogg till Berghs onlineplattform i Canvas, där kursstarten sker och genomförs i videokonferens. Videomöten genomförs i videoverktyget Zoom. Kursplan och schema finns i kursen i onlineplattformen.

Det här får du

  • Mätverktyg och kreativa tankesätt.
  • Grunder i SEO.
  • Navigering genom den digitala världen och dess möjligheter.
  • Praktisk övning i att skriva för olika digitala kanaler, alltid med personlig feedback.

Att läsa på distans

En distanskurs är perfekt för dig som vill kunna studera när och var du vill. Du läser din kurs via vår webbaserade utbildningsplattform och bestämmer själv när du löser kursuppgifterna enligt schemalagd inlämning. Genomsnittlig studietid för distanskurser är 10 h/vecka. Du behöver tillgång till en dator med kamera och ljudupptagning.

Du får personlig feedback och har direktkontakt med din lärare och dina kurskamrater via plattformen. Vi arbetar med öppen feedback samt peer-to-peer feedback. Kursstart och kursavslut är på bestämda tidpunkter (se ovan vad som gäller för denna kurs). Kursstart och kursavslut är viktiga kurstillfällen med ämnesintroduktion respektive redovisning av slutarbeten. Den här distanskursen är inte utformad med livelektioner eller föreläsningar i Zoom varje vecka. Videomöten/-föreläsningar filmas och finns tillgängliga under terminen. Du kan genomföra kursen även om du får förhinder att delta i start eller avslut.

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om distanskurser på Berghs.

Tidigare kursdeltagare

Gunilla.Hessel
Gunilla Hessel, Kommunikatör Skagen Fonder
"En distanskurs är perfekt när arbetsdagarna är uppbokade men intresset för att lära mer är stort. Att skriva bra texter för webb, företagsblogg, nyhetsmejl och sociala medier, det vill vi alla. På Berghs fick jag bra feedback på texter, verktyg för att göra bättre analyser och hur skapar jag ett innehåll som går viralt? Från början till slut är jag mycket nöjd med kursen. Inspirerande, engagerande och lärorikt!"
Petra Pilhjerta
Petra Pilhjerta, marknadsförare
"Sofia är en fantastisk lärare och det har varit ett rent nöje att gå denna kurs på Berghs tack vare hennes entusiasm, kunskap, erfarenhet och pedagogiska ådra. Uppskattade även alla intressanta diskussioner med kursdeltagarna. Kursen har gett mig en helhetsbild av digital copywriting, från kreativ brief till färdig text, och det är guld värt.”