Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Louise Lundqvist

Gör?

Frilansande konsult under det egna företaget Loui Loui som just nu är Acting Marketing Manager på HOPE. Jag är även med i det globala, kreativa talarprojektet Creative Mornings.

Bakgrund

Värmlänning som numera bor söder om söder i Stockholm. Mitt intresse för kommunikation började under "Weekday-eran", då i butik och jag blev så oerhört fascinerad över hur ett par jeans kunde skapa en sådan enorm hype. Modebakgrund, tidigare Berghs-student och har spenderat de senaste åren på den kreativa byrån House of Radon. Där ansvarade jag för kommunikationsplanering samt aktivering av stora globala kampanjer, att få spinn på idéer och projekt var min styrka och Twitter mitt främsta verktyg för att komma i kontakt med journalister och bloggare världen över. Jag har bland annat arbetat med guldäggsvinnande Avicii x You, Electrolux 'Now You're Cooking' kampanj samt projekt för Ericsson.

Vad inspireras du av?

Av att resa; nya miljöer, människor och kulturer! Sen går jag igång på allt visuellt attraktivt: en bild, ett typsnitt (och kan spendera mycket tid på exempelvis Pinterest..)

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag älskar att fota, särskilt blommor, bilder jag gärna delar med mig av på mitt Instagram-konto med över 175 000 följare.

Har du någon förebild?

Jag inspireras av många. Som min vän Mandarva Stenborg som är PR-chef på Peak Performance, SwissMiss & Creative Mornings grundare Tina Roth Eisenberg samt skamforskaren Brené Brown. Om ni inte redan sett, så kolla in hennes TED-talk genast!

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Helt klart när jag fick en videohälsning från världskända författaren Paulo Coelho, där han gav sina tankar kring ämnet "fear of failure" som var temat kring slututställning 2011. Jag var där PR-ansvarig tillsammans med Sedir Ajeenah på Garbergs, vi fick ihop en mängd spännande profiler under temat. Bl.a. Milton Glaser, Stefan Sagmeister, Sarah Moon etc.

Har du fått något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Att alltid vara ödmjuk, man vet aldrig vem som kommer att bli sin framtida chef, kund eller kollega. Men även att våga testa, hoppa på nya projekt och se allting som erfarenheter.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Det är oerhört givande att få lära känna nya människor i olika branscher och förstå deras kommunikativa utmaningar och möjligheter! Även att utmana sig själv i att lära ut sin kunskap.

 

louise-ljungberg-berghsLouise Lundqvist (tidigare Ljungberg)

Föreläser regelbundet hos oss, men är just nu inte kursansvarig på Berghs.