Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Markus Lindblad

Gör?

Kommunikations­chef Snusbolaget.se

Bakgrund

Jag har läst statsvetenskap och ekonomisk historia vid Stockholms Universitet. Jag har en omfattande konsultbakgrund i ledande befattning arbetandes med varumärkesfrågor, investerarrelationer, medie- och politikerkontakter. Jag har även arbetat med kommunikation i ledande befattning inom företag och organisationer.

Vad inspireras du av?

Vacker kommunikation som förändrar (oavsett om det handlar om mina barns beteende eller min arbetsgivares resultat). Även om jag är konsekvensneutral i min syn på bra kommunikation så är jag det inte i vad jag kan tänkas arbeta för. I och med att bra kommunikation förändrar beteenden så har den samtidigt både fantastiska och förskräckliga konsekvenser.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag älskar mina tre döttrar som jag prövar ny kommunikation som förändrar på så ofta som möjligt.

Har du någon förebild?

Mina två kommunikativa förebilder är:

1. Ulf Kristersson som var vald som förbundsordförande för Moderata Ungdomsförbundet när boken "Jaså, du vill vinna valet?" kom ut 1991. Det var bland andra Carl Elfgren och Mats Ohlin, två personer som i sig förtjänar ett omnämnande, som skrev boken men det var ändå Ulf som stod för nytänket att professionalisera den politiska kommunikationen. Den klarsyntheten och det initiativet förtjänar min respekt som förebild. Jag kan i dagsläget inte direkt rekommendera boken som någon kioskvältare men den är ett tidsdokument i mitt liv där det finns en tid innan och en efter att jag läst boken.

2. Sofia Strömberg, grundare och tidigare delägare i PR byrån Sagt och Gjort, som hjälpte mig att sortera kommunikation som förändrar beteenden från övrig kommunikation. Hennes tankesätt har jag fortfarande med mig som en ryggrad i varje kommunikativ lösning som jag tar mig an, varje dag. Kommunikation som förändrar beteenden har effekt.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

De roligaste minnena från Berghs är alla de kursdeltagare som via kursen har tagit ett nytt steg i karriären och tagit ett nytt jobb eller en ny position på sitt befintliga jobb tack vare att de anmälde sig till kursen och helhjärtat har arbetat med kursens uppgift.

​Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Bygg andra människor så bygger du din egen karriär.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Det roligaste med Berghs är att se då kursdeltagare tack vare kursen lyckas med sina uppgifter i sina egna verksamheter. Det ger oerhörd inspiration!

Vad vet vi inte om dig?

Jag är uppväxt i en entreprenörsfamilj så jag vet att allt man gör i ett företag eller organisation handlar om att förbättra resultatet på sista raden. Jag vet även att det enbart är möjligt om alla hjälper till av sin fulla kraft och förmåga.

Dold talang?

Jag har en grym hand med motorsåg efter allt skogsarbete jag genomfört genom åren.

markus-lindblad-berghsMarkus Lindblad