Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Martin Lee

Gör:

Strategicoach på H&M.

Bakgrund:

Bakgrund som copywriter men sadlade om till strateg/planner för 13 år sedan. Har jobbat på stora och små reklambyråer i större delen av mitt yrkesliv, både som grundare, delägare och anställd. Hamnade i branschen med hjälp av talang och energi direkt efter gymnasiet och har därefter löpande byggt på med utbildning inom marknadsekonomi, affärsekonomi, ledarskap, planning och digital analys. Har undervisat på Berghs i drygt sju år.

Var hämtar du Inspiration?

Förändring och nytänkande är svårt och något som förr eller senare kräver att man möter sin egen osäkerhet. Så jag inspireras av människor som går sin egen väg, som vågar förändra och förändras. För mig handlar undervisning om just det, att man börjar på ett nytt kapitel tillsammans med människor som man gemensamt bygger en ny förståelse ihop med. Jag inspireras också mycket av alla former av kulturella uttryck som får mig att se saker på nya sätt. Egentligen allt som får mig att förstå mig själv och världen omkring mig lite mer.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag har tre tonårsbarn och därför inte jättemycket ”fritid”. Men jag läser precis hela tiden. Gärna flera böcker samtidigt. Vårdar också en ständigt växande vinylsamling och har sedan flera år säsongsbiljett till AIK Fotbolls hemmamatcher. Försöker resa ett par gånger varje år och gärna lite improviserat utan allt för mycket planer.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

För mig är Berghs ett sammanhang där jag möter människor som vill framåt och är beredda att bjuda på sig själva och sitt engagemang för att skapa något nytt tillsammans med andra. Den energin är nästan beroendeframkallande. Det är också ett sätt för mig själv att hålla mig på tå och inte bli för bekväm i vad jag tror mig veta.

Har du någon förebild?

Jag har flera förebilder i min direkta närhet, bland annat min fru som alltid har gått sin egen väg. Av de lite mer namnkunniga så imponeras jag av EU-kommissionären Margrete Vestager och hennes hårdhudade ifrågasättande av maktkoncentrationen inom big tech och vad det innebär för samhällsutvecklingen. Den typen av människor som anstränger sig mer för att göra vad de själva tror på än vad de tror att andra förväntar sig av dem.

Har du något roligt minne från Berghs?

För ett par år sen hade min klass AIK damhockey som projektarbete. Hela den kursen, från att eleverna fick träffa tjejerna efter match, till att själva spela på hovet och även vara officiell matchvärd och släppa pucken var väldigt kul.

Har du något karriärtips?

Vårda ditt nätverk. En gammal arbetskamrat sa en gång att ”den du möter i hissen på vägen upp kommer du också möta på vägen ner”. Det är en bra grundinställning tycker jag. I det ligger också att vara nyfiken på människor och inte vara för snabb med att dra förhastade slutsatser.

Vad vet vi inte om dig?

Mitt efternamn är vare sig amerikanskt eller kinesiskt utan estniskt. Lee betyder glöd på estniska.

Dold talang?

Jag är bra på att fälla träd och skulle nog kunna bli en fantastisk arborist.

Martin LeeMartin Lee

Var tidigare kursansvarig för distanskursen Marknads­föring Start på Berghs.