Kursansvariga

Martin Löfqvist

Martin.Löfqvist.Berghs

Gör?

Frilansande Art Director med inriktning rörlig grafik.

Bakgrund

Utbildade mig på Forsbergs Skola. Jobbat 5 år på Great Works i Stockholm. Arrangerat affischutställningar under namnet 5070. Var med och drog igång startupen Loopcam i Berlin 2012. Började frilansa efter det, gjorde bl.a. vinjett till Svett & Etikett på SVT. Drog igång filmverksamhet tillsammans med byrån Reform Act. Startat Showww, ett ambulerande galleri för internetkonst. Frilans sedan hösten 2016.

Vad inspireras du av?

"Får man verkligen göra sådär?”

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Försöker maximera mitt filmintag. Tränar! Springer och lyfter tunga saker. Lyssnar på böcker om den annalkande robotframtiden. Reser.

Har du någon förebild?

Förebilder kommer och går. Men det är nog alltid människor som kan kombinera humor och svärta. Det är nog det finaste jag vet: människor som förstår det roliga och/men inte räds det mörka. Och just nu i den genren tycker jag film- och spelskaparen David OReilly är oslagbar på det han gör: storslaget, välgjort, idiotiskt och skitroligt.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Under intensivkursen i maj, när vi tittade på ett par välgjorda produktioner och gick igenom bit för bit hur de var gjorda och någon i gruppen utbrister ”men det här hade ju vi kunnat gjort!”. Det är en grym känsla!

Har du fått något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Oj. Jag tror på att jobba hårt, göra svinbra grejer och hjälpa folk snarare än att strategiskt planera Karriär.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Löjligt kul att få lära ut och sätta ord på allt man kan!

Vad vet vi inte om dig?

Haft ett gruppterapisamtal om vårt digitala liv på Tensta Konsthall. Arrangerat ett långgående chatt-quiz i flera säsonger. Sprungit marathon på Hawaii. Varit innebandytränare (!)

Martin.Löfqvist.Berghs

 

 

Martin Löfqvist

Ansvarig för distanskursen Motion Graphics och 3D-design på Berghs.