Kursansvariga

Michael Persson Gripkow

Michael.Persson.Gripkow

Gör?

Driver uppdrag inom place branding, positionering, strategi och affärscoaching. Mångårig erfarenhet som varumärkeschef för bl.a. Visit Sweden, Absolut Vodka, Swedavia och Kungliga Operan samt styrelseordförande i Svensk Destinationsutveckling AB och balettkompaniet Stockholm 59 North med dansare från Kungliga Baletten.

Bakgrund?

Född på västkusten och bor sedan många år i Stockholm. Studerat i Frankrike, Uppsala och USA och jobbat inom turistbranschen i Spanien och Grekland. Har mer än 30 års erfarenhet av att driva några av Skandinaviens mest välkända varumärken och har haft ledande befattningar inom marknads­föring, försäljning, branding, affärsplanering och ledarskap - Swedavia, Volvo Cars, Absolut Vodka, Kungliga Operan, Visit Sweden och SAS.

Vad inspireras du av?

Passionerade människor. Driv och glädje smittar av sig och jag blir så glad varje gång jag träffar någon som ”nördat” in sig i ett område och finner glädje av att veta mer om det.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Massor! Rider tre gånger i veckan, besöker konserter/opera/dans regelbundet, är med i bokklubb och håller liv i mitt sociala liv. Älskar att resa. Får aldrig nog av Frankrike och Asien.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag har gått flera kurser på Berghs och en varumärkeskurs för många år sedan var avgörande för vart mitt yrkesliv tog vägen. Gillar metoden man använder med yrkesverksammas erfarenheter som blandas med teori. Sedan tycker jag att jag har fått vara med om så mycket i mitt yrkesliv och det vill jag gärna dela med mig av. Finns det något bättre än att få göra det till ”hungriga” kursdeltagare?

Har du några karriärtips som du vill dela med dig av?

Våga gå på känsla och chansa. Låt passionen styra, då blir det bra resultat och du får ögon på dig för dina bedrifter. Välj att jobba nära bra chefer och förebilder. Skaffa en mentor som kan ge dig ett utifrånperspektiv och hjälpa dig vid tuffa vägval.

Vad vet vi inte om dig?

Har byggt hus av kobajs i Tanzania och luffat i världens mest kriminella land, Haiti.

Dold talang

Festfixare. Älskar temafester.

Michael.Persson.GripkowMichael Persson Gripkow

Ansvarig för kursen Place Branding på Berghs