Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Rosie Kropp

Gör?

Är idag VP & Head of Global Brand Marketing på Ericsson.

Bakgrund:

Min passion har alltid varit att utveckla starka varumärken och driva innovativ förändring så det är den röda tråden i min karriär.

Jag gick på Handelshögskolan i Stockholm med marknads­föring som inriktning och efter examen 1995 började jag på Kraft Foods/Mondelez. Där lärde jag mig hantverket i att bygga starka varumärken som Marabou, Daim, Maxwell House och Gevalia tillsammans med några av de bästa byråerna i Sverige.

Under 25 år har jag jobbat internationellt i olika chefsroller med ansvar för varumärkesutveckling, marknads­föring och kommunikation på bolag som Starbucks, Vodafone, Accenture, Skistar samt byråer som Landor och DDB. Bodde i London och Dubai ett antal år där jag var verksam som senior rådgivare för kunder inom en rad olika branscher i Mellanöstern, Afrika, Central Asien och Europa vilket gett många spännande erfarenheter och roliga minnen.

Ett stort intresse för personlig utveckling och ledarskap har gjort att jag utbildat mig till coach och jag hjälper ledare, entreprenörer och individer att uppnå sin potential och drömmar.

Vad inspireras du av?

Spännande utmaningar, multikulturella miljöer, resor till nya platser och att umgås med livsbejakande människor.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Resor, konst i alla dess former, matlagning och dykning

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag tycker det är roligt att dela med mig av min erfarenhet, samt gillar inspirationen som kommer från spännande samtal och kunskapsutbyten med olika människor. Har tidigare varit gästföreläsare på Berghs och uppskattade den kreativa, stimulerande miljön.

Har du någon förebild?

Jag inspireras av människor & företag som är modiga, innovativa och gör en positiv skillnad i världen - några exempel är Denis Mukwege, Patagonia, Tesla, Tom´s Shoes, Melinda Gates och Yuval Harari. Till vardags inspireras jag också av människor med positivt mindset och can-do attityd.

Har du något roligt minne från Berghs som du vill dela med dig av?

Jag höll en föreläsning på Unconference 2019 om “Brand Innovation” när min ppt-presentation fullständigt löpte amok. Slides byttes av sig själva och IT teknikern slet sitt hår. Vi och publiken skrattade dock gott åt situationen och det blev en “innovativ" upplevelse som istället blev till muntlig storytelling.

Har du något karriärtips som du vill dela med dig av?

  • Fokusera på din passion och det du tycker är roligt.
  • Gör ditt allra bästa så kommer andra människor vilja ha din kompetens och du kommer ha en givande tillvaro.
  • Var nyfiken och bejaka ständigt lärande.
  • Skaffa goda mentorer som vill ditt bästa.

Vad vet vi inte om dig?

Som barn tittade jag på Jaques Cousteau´s Undervattensvärld och drömde om att utforska haven så dykning blev en stor hobby för mig. Under några månader bodde jag på Borneo för att utbilda mig till PADI Divemaster, därefter reste jag jorden runt under ett år i Cousteau´s fotspår för att dyka på berömda korallrev, vrak och grottor.

Dold talang?

Målar tavlor.

Rosie.KroppRosie Kropp

Ansvarig för kursen Marknads­föring Start på Berghs.