Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Sabine Ljunggren


Gör?

Senior konsult och COO på tillväxtbyrån Maia.

Bakgrund 

Uppvuxen utanför Jönköping. Pluggat marknads­föring med inriktning på konsumentbeetende, både i Stockholm och i Lund. Har tidigare jobbat med PR, men suktade efter att arbeta mer datadrivet, så sökte mig naturligt till digital marknads­föring. Sedan många år tillbaka har hjärtat klappat lite extra för sökmotoroptimering och innehållsproduktion, som jag också utbildar inom både på Berghs, Googles Digitalakademi och på andra tillställningar.

Vad inspireras du av?

Personer som verkligen vågar utmana sig själva. De som säger ja när alla ens instinkter säger nej. Vare sig det är personer som väljer att byta yrkesbana och starta eget, eller någon som har scenskräck och vågar hålla ett tal inför främmande människor. Det inspirerar även mig att våga mer!

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag älskar att upptäcka nya platser. Jag har som mål att besöka fler länder än år fyllda. Pandemin pausade resandet lite, men än så länge är jag på rätt sida av strecket med 39 besökta länder. Favoriten? Nya Zealand - otroligt vackert och mångsidigt land!

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Berghs är ett kreativt kunskapshus - och få saker ger mig så mycket energi och glädje som att utbilda. Jag har en bred erfarenhet av att arbeta med så väl små lokala företag som internationella jättar, och ofta speglar läroboken inte verkligheten. Den erfarenheten vill jag dela med mig av, och säkerställa att mina kurser bjuder på tydliga praktiska kunskaper som kan appliceras samma dag.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Rätt attityd och en genuin vilja att lära sig vinner över rätt teoretiska kunskaper. Och omringa dig av personer som är riktigt duktiga på det du vill utvecklas inom, det kommer smitta av sig!

Vad vet vi inte om dig?

Jag har varit med i The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Närmare bestämt blivit prankad av honom och Michelle Obama.

Dold talang?

Om vi måste flytta till Mars och lämna alla ägodelar bakom oss skulle jag inte ha några problem med att återskapa manuset till Vänner från minnet.

Sabine Ljunggren

Ansvarig för intensivkursen SEO och SEM på Berghs.