Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Siduri Poli

Gör?

Har grundat och driver innovationshuset Changers Hub, som tillgängliggör verktyg för att alla unga ska kunna påverka sin framtid och nå framgång. Visionen är att demokratisera framgång, och se till att samhällets möjligheter finns för alla. Hubben erbjuder en fast mötesplats i Alby, och snart även på Stureplan, dit man kan gå för att jobba i coworking space, bli idécoachad, gå på kurser inom entreprenörskap eller lyssna på en inspirationsföreläsning.

Bakgrund

Har alltid drivit egna projekt och företag inom området där ny teknik och innovation möter samhällsutveckling och inkludering. De går hand i hand. Delvis för att ny teknik kan användas för att lösa globala och lokala problem, men även för att alla måste inkluderas för att kunna komma på och förverkliga dem bästa idéerna. Finns sånt waste av idéer idag, vi behöver ta tillvara på dem för att kunna ta oss vidare. Tidigare har jag drivit innovationsbyrå, start-ups. Pluggat kriminologi på Stockholms universitet, journalistik på Poppius och gått Berghs heltidsutbildning Interactive Communication som nu heter Digital kreatör/strateg.

Vad inspireras du av?

Människor jag träffar som ger mig nya perspektiv på saker som jag trott är uttänkta och färdigtänkta av mig redan. Jag inspireras av människor som vågar tänka eget, sticka ut, gå sin väg och bryta barriärer. Min största inspirationskälla och förebilder är mina föräldrar. Så otroligt modiga, storhjärtade och starka som mot alla odds tog sig till Sverige i vuxen ålder för att skapa ett bättre liv för sig själva och sina barn. Även om jag är född och uppväxt här, så tar jag inte det för givet. Möjligheterna som ges till mig, jag tar det inte för givet. Och det kanske är därför som jag känner att jag behöver utnyttja dem till max. Så att mina föräldrars resa hit var värd det, men också för alla som inte får bo Sverige och som skulle göra vad som helst för att få möjligheterna som jag har.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Changers Hub är min favorithobby, haha! Om jag inte jobbar så är jag ute på vift för att berätta om vad jag jobbar med. Jag har sån passion för det jag gör, det tar inte riktigt slut efter arbetstid. Men utöver Changers Hub så älskar jag även att träna (bikramyoga, fighting och promenera) och umgås med min kärlek, vänner och familj. Och resa såklart. Jag älskar att resa, träffa människor som är helt olika mig och förenas över en kopp kaffe eller middag.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

För att jag tror på Berghs sätt att lära ut. Av alla tre eftergymnasiala utbildningar jag gått på så var Berghs utan tvekan mest rätt för mig. Jag drivs även för att lära ut och inspirera andra, så det ska bli kul att komma tillbaka till min skola för att stå på andra sidan klassrummet. Och hoppas på att jag kan ge det som många andra kursansvariga har lyckats ge till mig och som bidragit så otroligt mycket i min karriär.

​Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Se vad andra gör för att lära dig av andras misstag, visst, men för att hitta dig egen röst behöver du experimentera själv. För att göra något nytt behöver du någon gång ta en väg som ingen annan har tagit, så vad händer när du inte kan titta på hur nån annan gör något? Då behöver du förlita dig på din egen röst.

 

Siduri.PoliSiduri Poli