Digital strateg / Digital kreatör

Digitala kanaler är de snabbaste växande inom kommunikationsbranschen. Som digital strateg eller digital kreatör lär du dig behärska de verktyg som behövs för att göra kommunikationen så effektiv som möjligt.

Just nu kan du inte ansöka, vill du bli kontaktad när ansökan öppnar 2017?

Just nu kan du inte ansöka, vill du bli kontaktad när ansökan öppnar 2017?

Vad är en digital strateg eller kreatör?

Digital strateg och Digital kreatör är samlingsnamn för personer som arbetar med digital kommunikation. De använder data och webbpsykologi i kombination med traditionella marknadsföringsprinciper för att göra kommunikationen mer effektiv. Under året på Berghs kommer du ha möjlighet att specialisera dig på ett område som du brinner extra mycket för, t.ex. ux-design, webbanalys, sociala medier, growth hacking, sökmotoroptimering eller något av de övriga områdena programmet innehåller.

Om utbildningen

Det här är Berghs utbildning för dig som vill bli expert på digital marknadsföring! Programmet är ingen kodutbildning och vi ställer inga krav på kodkunskaper när du söker in. Du kommer istället lära dig bl.a. digitala affärsmodeller, sökmotoroptimering, webbanalys och UX-design. Detta i kombination med kurser i konceptutveckling och varumärkesskommunikation. Efter utbildningen kan du arbeta både på kundsidan och byråsidan.

Du söker antingen som digital kreatör eller digital strateg. Digitala kreatörer fokuserar på UX-design och Digitala strateger fokuserar på webbanalys. Flera av kurserna är samlästa, men genom att välja inriktning får du möjlighet att fördjupa dig extra i något av de två områdena.

Studierna omfattar både teori och praktik. Föreläsningar och seminarier varvas med workshops, projekt och praktiska övningar. På så sätt skapas en verklighetsnära studiemiljö som rustar dig för den framtida yrkesrollen. Du kommer också att bli placerad mitt i verkligheten på en arbetsplats under din fyra veckor långa praktikperiod.

Vem borde söka?

Vid antagningen till Digital kreatör / Digital strateg söker vi efter problemlösare som har en passion för det digitala. Kanske har du tidigare arbetslivserfarenhet inom SEO, sociala medier, UX, kod, webbanalys, på en reklambyrå eller en marknadsavdelning. Kanske har du själv drivit en blogg eller en webbshop. Kanske har du ingen tidigare erfarenhet, men brinner för det digitala – då är du välkommen att söka!

Just nu kan du inte ansöka, vill du bli kontaktad när ansökan öppnar 2017?

Programmet innehåller

 • UX-design
 • Webbanalys
 • Sökmotoroptimering
 • Inbound Marketing
 • Konverteringsoptimering
 • Konceptutveckling
 • Growth Hacking
 • Presentationsteknik
 • Digitala Affärer
 • Yrkespraktik
 • Personlig och professionell utveckling
 • Samverkansprojekt

Efter genomförd utbildning utfärdas diplom samt utbildningsbevis med delbetyg.

Vanligaste frågorna

Vill du veta mer om Berghs heltidsutbildningar?

Här ser du svaren på våra vanligaste frågor.

Programansvarig

tobiasTobias Lundqvist är programansvarig för Digital strateg/Digital kreatör, skolans digitala inriktning. Han har ett förflutet inom filmbranschen, men fokuserar nu på berättande i digital form – senast som copywriter på R/GA. Tobias har bl.a. jobbat med kunder såsom Unilever, Adlibris, WWF, Ray-Ban och P&G. Han brinner för entreprenörskap, jämställdhet och kommunikation som berör.

”Digital strateg gav mig kompetensen att arbeta datadrivet med marknadsföring”

Lisa Walder, Digital Strateg och analytiker, Repeat Studio

Lisa Walder, Digital Strateg och analytiker, Repeat Studio

För dig som är nyfiken på det digitala rekommenderar jag att kickstarta karriären med Berghs. Webbanalys, konverteringsoptimering, kommunikation i digitala kanaler och användarcentrerad produktutveckling är ett axplock av de kunskaper jag fick med mig i ryggsäcken från utbildningen Digital strateg. Dessutom fick jag lära känna en underbar klass, och de eftertraktade kunskaperna gjorde att jag fick jobb redan innan examen.

”Digitala strateger går ut i en bransch som skriker efter deras kompetens."

Antoaneta Nikolaeva, Head of Digital Analytics, Aftonbladet

Antoaneta Nikolaeva, Head of Digital Analytics, Aftonbladet

De senaste åren har behovet av strateger som förstår sig på digital, datadriven kommunikation skjutit i höjden. Det har aldrig varit en bättre tid att lära sig de här kunskaperna. På Berghs får studenterna en unik möjlighet att lära sig både det strategiska och kreativa, vilket särskiljer dem på arbetsmarknaden.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

För att vara behörig till utbildningen måste du ha förkunskaper som motsvarar utbildning på gymnasienivå eller motsvarande.

Du ska ha minst 1 års yrkeserfarenhet inom valfritt område.
Yrkeserfarenheten kan även motsvaras av 1 års eftergymnasiala studier.

Skicka också med

1. Gymnasiebetyg eller motsvarande.
2. CV, inklusive intyg som styrker yrkeserfarenhet/eftergymnasiala studier, kompletterat med ett personligt brev (max en A4) där du beskriver dig själv och varför du söker utbildningen.
3. Fullständiga arbetsprover

Vad kostar programmet?

Studieavgift inkl. moms

141 000 kronor

Studieavgift exkl. moms

141 000 kronor