Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Signe Bjelkenäs

Signe.Bjelkenäs

Gör?

Copywriter och kommunikatör.

Bakgrund

Hittade via musiken in i kommunikativt skrivande: det fanns alltid ett bandnamn att komma på eller en presstext att skriva. Till slut började jag bli ombedd att göra det åt andra och insåg att det var riktigt kul. Jag valde att lägga min “strålande” karriär som frilansande folksångerska på hyllan för en tvåårig yrkesutbildning till copywriter för att satsa mer på text och kommunikation.

Vad inspireras du av?

Kanske tråkigt sagt men allt möjligt som fastnar i hjärnan. Det är också anledningen till att jag vill hålla på med det här. Det här yrket är kul för oss som hamstrar intryck, spaningar och referenser; helt plötsligt får man användning för något helt oväntat!

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Musik, TV-spel, TV, böcker. Med risk för att låta mossig vill jag också lägga till: “internet”. Mycket av min fritid går till att proppa huvudet fullt av alla dom där roliga sakerna som jag sedan kan använda i mitt jobb. Men när jag får nog av att sitta inne och uggla med populärkultur är jag gärna ute och vandrar eller arbetar i någon annans trädgård (eftersom jag själv bor i lägenhet).

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Det är som alla säger: man lär sig själv bäst av att lära andra. Och det är väldigt roligt att få se copywriting ur nya ögon hela tiden!

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Se till att spara dina idéer och sådant som inspirerar dig, dela med dig av dina idéer och projekt och be om synpunkter, hjälp alltid andra och lär dig nya saker så ofta du kan.

Vad vet vi inte om dig?

Jag har gjort en röst i ett TV-spel.

Dold talang?

Är väldigt bra på att dansa slängpolska.

Signe.BjelkenäsSigne Bjelkenäs

Kursansvarig på distanskursen Copywriting Start tillsammans med Ylva Björnström.