
Copywriting Start
- Copywriting
- Kreativa tankesätt och metoder
- Idé och konceptutveckling
Du som har insett vilken makt det skrivna ordet har och är nyfiken på hur en copywriters arbetsdagar ser ut får en bra grund att bygga vidare på här. Med den här kursen skaffar du dig inblick i copywriterns verktygslåda, med allt ifrån kreativt skrivande till målgruppsanpassad kommunikation.
16 apr - 11 jun 2024
Start online 16/4 kl 13.00-16.00.
Avslut online 11/6 kl 13.00-16.00. Däremellan läser du kursen via vår lärplattform Canvas och bestämmer själv när du löser kursuppgifterna under veckan enligt schemalagd inlämning. Handledning i Zoommöte 1.5 tim och tips/trick i Zoommöte 1,5 tim. Grupparbete i Öppet klassrum, ett frivilligt och ett obligatoriskt. 3 inspelade föreläsningar. Framgår i schema VT24.
*Din ansökan blir bindande först när du blivit erbjuden en plats och sedan har tackat ja.
Om kursen
Som copywriter jobbar du med idéer och texter i reklam. Oftast på reklambyrå tillsammans med en art director och projektledare. Inhousecopywriters är anställda i större företag och organisationer med egna ”reklamavdelningar. Som frilansande copywriter samarbetar du kanske med andra frilansare och/eller tar uppdrag av reklambyråer eller företag som behöver din hjälp.
Under den här introduktionskursen kommer du att få arbeta med en rad utmanande uppgifter som syftar till att utveckla din förmåga att skriva starka och effektiva texter. Vi kommer i huvudsak att koncentrera oss på tre saker. 1. Jobba med kreativa metoder och tankesätt som får dig att se på världen och ditt skrivande på ett nytt sätt. 2. Gå igenom copywriterns verktygslåda. 3. Träna din analytiska förmåga inom marknadsförings- och reklamområdet.
Vem är kursen för?
För dig som är i början av en framtida karriär som copywriter. Kanske har du inte bestämt dig ännu, men tror att du har talang för yrket och ser den här kursen som ett första steg på vägen. Eller också arbetar du idag i ett närliggande yrke och vill addera en rejäl dos kreativitet till ditt skrivande.
Vanliga frågor
Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om distanskurser på Berghs.
Lästips! Längst ned på denna kurssida finns det relaterade artiklar – ett bra sätt att få veta mer.
Ansökan och antagningskrav
Behöver jag några förkunskaper?
Du ska ha gymnasiekompetens eller motsvarande kunskaper.
För kursen krävs goda kunskaper i svenska språket.
När får jag besked om jag kommit in?
På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Din ansökan är bindande först efter att du tackat ja till kursen via mailbekräftelsen som skickas ut. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda.
Kursintyg
Efter genomförd kurs utfärdas kursintyg.
Vad kostar kursen?
Studieavgift inkl. moms
26 875 kronor
Studieavgift exkl. moms
21 500 kronor
Tillkommande kostnader
Kurslitteratur 850 kronor.
Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!
Övrig information
I veckan för kursstart får du inlogg till onlineplattformen med kursplan, schema och information om kurslitteratur. För kursen behöver du tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling. I veckan för kursstart får du inlogg till Berghs onlineplattform i Canvas, där kursstarten sker och genomförs i videokonferens. Videomöten genomförs i videoverktyget Zoom. Kursplan och schema finns i kursen i onlineplattformen.
Kursansvariga

Signe Bjelkenäs
Copywriter och kommunikatör.

Det här får du
- Kreativa tankesätt och metoder
- Idé och konceptutveckling
- Copywriting: retorik, storytelling, stilistik, att skriva för olika målgrupper
- Branschkunskap
Att läsa en distanskurs på Berghs
- Det är ej lärarledda lektioner varje vecka (vissa undantag finns). Kursuppgifterna publiceras i lärplattformen Canvas och du bestämmer själv när du löser uppgifterna enligt schemalagd inlämning. Vanligtvis en uppgift per vecka.
- De föreläsningar och möten som sker live spelas in och går att ta del av i efterhand.
- Du får personlig feedback på varje uppgift och har kontakt med lärare och kursdeltagare via Canvas.
- Vi arbetar med öppen feedback samt peer-to-peer feedback (gemensamt lärande mellan deltagare).
- Genomsnittlig studietid för distanskurser är 10 timmar/vecka.
- Du kan genomföra kursen även om du får förhinder att delta vid kursstart eller avslut då de *filmas, läggs i lärplattformen Canvas och finns tillgängliga under terminen.
*Obs! Gäller inte våra 15-veckors kurser samt ARU, de startar och slutar på plats på Berghs.
Kontakta oss om du har några frågor!

Tidigare kursdeltagare
"Jag tycker sammantaget att allt varit superbra!"
