Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Sofia Zetterqvist

Gör?

Frilansar som copywriter och content manager och driver resebloggen Fantasiresor som blivit utsedd till Sveriges bästa reseblogg.

Bakgrund

Uppvuxen på en biodynamisk bondgård i Järna och tog sedan min ryggsäck för att resa runt i världen ett halvår. Sedan dess är jag resbesatt. Har gått Berghs diplomutbildning i reklam/copywriting och jobbat ett litet tag på en mindre kommunikationsbyrå. Driver sedan 2011 eget företag och utökade i augusti 2016 med min första medarbetare.

Vad inspireras du av?

Fina saker på Pinterest, meningar som inte utnyttjats, att drömma om att upptäcka världen och att sedan faktiskt göra det också ibland.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag skulle vilja påstå att mitt jobb är min fritid och tvärtom. Helt fantastiskt när jag tänker efter. Jag reser, skriver och fotograferar. Och drömmer om att ha tid att även börja rida igen, rita och skriva på den där boken.

Har du någon förebild?

Jag inspireras mycket av alla dessa kvinnliga digitala influencers som finns just nu, och som gått från att vara ”små tjejbloggare” till att skapa stora varumärken med mängder av kringtjänster och produkter. En av mina favoriter, mycket på grund av hennes fantastiska sätt att hantera språket på, är Sandra Beijer.

Vad är det roligaste med att vara kursansvarig på Berghs?

Det roligaste är att få dela med sig av alla tips och tricks jag själv har samlat på mig. Jag undervisar i digital copywriting och vi agerar ju i en värld där spelreglerna ständigt förändras. Kursen gör att jag även själv hela tiden håller mig uppdaterad. Älskar även att få diskutera nördiga detaljer med andra som är lika nyfikna och taggade på att få lära sig verkligen allt.

Vad vet vi inte om dig?

Att mitt första betalda uppdrag var att borsta gårdens trettiofyra biodynamiska kossor varje dag.

 

sofia-zetterqvist-berghsSofia Zetterqvist

Ansvarig för distanskursen Digital copywriting på Berghs.