Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Sofie Redtzer

Gör?

Grundare och Creative Director på Sensibar.

Bakgrund

Jag växte upp i Sollentuna utanför Stockholm och har alltid älskat det kreativa. Efter gymnasiet åkte jag till Sydney och gick olika kurser inom arkitektur, marknads­föring, inredningsdesign och entreprenörskap. När jag kom tillbaka till Sverige fortsatte jag att studera webbdesign, Desktop Publishing och marknads­kommunikation. 2011 hittade jag introduktionskursen i grafisk design på Berghs, då kände jag att jag hittat helt rätt. 2013 påbörjade jag heltidsprogrammet och började samtidigt frilansa. Efter studierna flyttade jag till Oslo och jobbade på byrån ANTI innan jag gick tillbaka till frilansandet som jag tyckte om så mycket och jobbade med egna kunder samt byråer som Honesty, Identity Works och Silver. Tillsammans med min medgrundare startade vi 2017 varumärkesbyrån Sensibar som vi driver idag. Det är det bästa val i arbetslivet jag gjort!

Vad inspireras du av?

Universum, naturen, människors hjärnor, tankens kraft, berättelser, barns fantasier, motion, dofter, ljud och musik, personlig utveckling och mycket mer.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag har orienterat sedan jag var liten, men det har tyvärr blivit för lite av det de senaste åren. Jag spenderar mycket tid med min familj, vänner och älskar goda matupplevelser. Och att resa, såklart.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Åren på Berghs för mig var bland de bästa och mest utvecklande i livet och det känns så roligt att komma tillbaka och dela med mig av kunskap som jag lärt mig under och efter den tiden. Jag älskar att se människor utvecklas.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Alla firanden efter slutpresentationer och fredagshäng, vi gick alltid till Lion Bar på Sveavägen!

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Att tro på sig själv och bara göra, med öppenheten och viljan att alltid utvecklas och lära sig mer.

Vad vet vi inte om dig?

Jag älskar Bonde söker fru.

Dold talang?

Robotdans.

Sofie.Redtzer

Sofie Redtzer

Tidigare kursansvarig för kvällskursen Grafisk design Start på Berghs.