Kurser

Grafisk design Start

  • Identitet och varumärke
  • Självstudier i mjukvara
  • Idé- och konceptutveckling

Är du nyfiken på att arbeta som visuell designer? På denna introduktionskurs får du en övergripande förståelse för vad yrket kan innebära genom en rad olika synsätt, metoder och verktyg och sedan lösa kommunikativa utmaningar med hjälp av dessa.

Format
Kvällstid
Plats
Bobergsgatan 48, Stockholm
Pris
26 875 SEK (inkl. moms)
21 500 SEK (exkl. moms)
Ansök innan
Måndag 17 juni
Start
Måndag 16 september
Slut
Måndag 25 november
Ansök nu

*Din ansökan blir bindande först när du blivit erbjuden en plats och sedan har tackat ja.

Grafisk design är ett område inom visuell kommunikation som är under ständig utveckling. Frågan är om området någonsin utvecklats så fort som nu, framtiden är lika spännande som den är oviss. Men även om mycket är nytt och mycket förändras från en dag till en annan är grunderna och principerna inom grafisk design alltid desamma. Kursen ger en insyn i både det som varit och det som är. Du får lära dig synsätt och verktyg genom en övergripande uppgift med veckovisa delmoment. Kursen kretsar kring lösningen av olika sorters kommunikativa utmaningar: från strategi, koncept och idé till applicering av design i olika syften och ytor, både analoga och digitala.

Två format

Grafisk design Start finns tillgänglig i två format, på distans och på kvällstid; Kvällskursen fokuserar på kollektivt lärande, kursens uppgifter löses i team och följs av gemensam feedback. Distanskursen har ett större fokus på individen och uppgifterna genomförs individuellt, feedback och diskussion kring uppgifterna formuleras personligt men delas mellan alla deltagare.

Adobe Creative Cloud

Ingen schemalagd undervisning sker i programvarorna InDesign, Photoshop och Illustrator. Du bör vara bekant med programmen innan kursstart. Självstudier sker under kursens gång och de flesta, inte alla av kursens uppgifter rekommenderas att de görs i Adobe CS-programmen. Under kursen får du tillgång till självstudiematerial. Stödmaterialet består av instruktionsvideor, länkar och andra tips. Samt ett forum för att ställa frågor och diskutera problem och utmaningar med andra kursdeltagare, lärare och föreläsare.

Startkursen i grafisk design vänder sig till dig som vill ta ditt första steg mot yrket som grafisk designer. Kursen kräver inga förkunskaper förutom att du behöver ha bekantat dig med Adobe CS-programmen innan kursstart, då det i kursupplägget inte ingår undervisning av dessa program.

  • Idé- och konceptutveckling
  • Identitet och varumärke
  • Förpackningsdesign
  • UX och digital design
  • Typografi
  • Självstudier i mjukvara

Behöver jag några förkunskaper?

Du ska ha gymnasiekompetens eller motsvarande samt ha ett stort intresse för grafisk design. Du behöver också vara bekant med programmen Photoshop, Illustrator och InDesign. I kursupplägget ingår inte undervisning av dessa program, utan självstudier i dessa krävs. Kursen ges på svenska.

Vill du lära dig grunderna i verktygen Photoshop, InDesign och Illustrator så läs mer om vår kurs Design Basics här.

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Din ansökan är bindande först efter att du tackat ja till kursen via mailbekräftelsen som skickas ut. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Kursintyg

Efter genomförd kurs som även innefattar ett projektarbete (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
26 875 kronor

Studieavgift exkl. moms
21 500 kronor

Tillkommande kostnader

Du måste ha tillgång till dator eller iPad, som behöver tas med till varje lektion, samt programmen InDesign, Photoshop och Illustrator.

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

Övrig information

Du måste ha bekantat dig med programmen InDesign, Photoshop och Illustrator innan kursstart.

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om kurser på Berghs.

Kursansvarig

Minea Lagestam Traynor

Minea Lagestam Traynor

Designer på Design- och Varumärkesbyrån Sensibar.

Tidigare kursdeltagare

Mina underbara kurskamrater och allt jag lärde mig av dem. Att få samarbeta i grupp var både en utmaning och en stor tillgång.
Lärde mig mycket om den kreativa processen och konceptuellt tänkande. Det var kul att det var ett sånt fokus på det praktiska och att vi fick jobba med ett riktigt case. Blev väldigt sugen på att fortsätta med grafisk design. Det fanns mycket glädje och kärlek till ämnet, det märktes verkligen att lärarna var passionerade och brydde sig

Johanna Söderberg
Artist/musiker First Aid Kit

Kursinformation

Nivå
Start
Format
Kvällstid
Språk
Svenska
Plats
Bobergsgatan 48, Stockholm
Pris
26 875 SEK (inkl. moms)
21 500 SEK (exkl. moms)
Ansök innan
Måndag 17 juni
Start
Måndag 16 september
Slut
Måndag 25 november
Lektionstid
25 timmar
Egenstudier
1-4 timmar/vecka
Kursdatum

Kursstart, som är gemensam med övriga startkurser är på måndagen den 16/9 kl 17.30-20.30 i vår Aula på plan 1. Därefter är kursen på följande tisdagar: 24/9, 1/10, 8/10, 15/10, 22/10, 5/11, 12/11, 19/11 kl samt den 25/11 kl 18.00-20.30 på Berghs.

Ansök nu

*Din ansökan blir bindande först när du blivit erbjuden en plats och sedan har tackat ja.

Frågor om kursen?


Kontakta oss om du har några frågor!

Utbildningskoordinator

Lisa Koikeroinen