Kursansvariga

Sofie Reutercrona

Sofie_Reutercrona

Gör?

Numera gör jag det jag verkligen brinner för vilket är att tillsammans med uppdragsgivare, studenter och nätverk bidra till att utveckla verksamheters interna kommunikation. Det innebär att jag som konsult är ute och stöttar verksamheter, ledare, medarbetare, studenter och nätverk. Det kan handla om utbildning, kommunikationsstöd under förändringar, få till ett bättre kommunikationsflöde, skarpare budskap osv. Det kan också handla om att stötta enskilda kommunikatörer, ledare, HR-chefer att hitta framåt i en ibland lite ensam värld där den egna kompassen kanske inte riktigt räcker till. Jag har också en hel del utbildnings- och föreläsningsuppdrag.

Bakgrund

Jag började faktiskt också på Berghs där jag läste marknads­kommunikation och blev diplomerad marknadsekonom (1988). Fantastiskt kul och två givande år! Det ledde lite otippat fram till hotellbranschen och jobb som hotellchef där både ledarrollen och kommunikationsförmågan började tränas. Det i sin tur visade mig vikten av att kommunicera internt och få medarbetarna med på tåget. Mera utbildning till beteendevetare och fortsatt jobb som ansvarig för den interna kommunikationen i olika företag. Alltid fokus på medarbetarna, alltid i anknytning till "vart är vi på väg och varför är vi det". Har insett att det brukar bli bäst då.

Vad inspireras du av?

Modiga människor som ser möjligheter, agerar, kommunicerar och involverar. Men också det som sker i tysthet, som bara kan upptäckas vid reflektion och eftertanke, det är också ett slags mod som ger näring.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Efter 30 år i innerstaden har jag insett att jag hör hemma närmare det gröna, helst på vatten, snö eller på en stig i skogen. Även om jag älskar mitt jobb så är det här jag tankar kraft som bäst!

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Det roligaste med att föreläsa är att få spegla kunskap och erfarenheter med nya människor som brinner för samma områden som jag, att vi tillsammans förädlar och bygger nytt. Men förstås även att få fortsätta hänga på Berghs, med alla inspirerande och kreativa människor som jobbar och utbildar sig här!:-) 

Har du någon förebild?

För mig är alla som tryggt och självklart är sig själva min bästa förebilder, finns inga skönare att ha omkring sig!

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Börja med att fundera över vad karriär betyder för dig? Vad är din egentliga drivkraft? Och när du väl har zoomat in drömjobbet - se till att jaga det, ring, skapa möten, hitta någon som kan rekommendera dig, följ upp intervjun eller den som du inte blev kallad till, då ska du se att du kommer att hitta din bästa väg framåt!

Dold talang?

​För många år sen byggde jag en liten stuga till mina barn utifrån en ritning på en servett, har fortfarande inte rasat ihop 15 år senare! Tänker att min praktiska sida är en av mina stora dolda tillgångar!

Sofie_ReutercronaSofie Reutercrona

Ansvarig för kursen Intern kommunikation på Berghs.