Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Tobias Lundqvist

Bakgrund

Jag har min bakgrund i filmbranschen, men jobbar nu uteslutande med digital kommunikation. Tillsammans med tre andra startade jag R/GA:s Stockholmskontor. Som en del av världens största digitala byrå gjorde vi jobb åt Nike, Rexona, Adlibris, Ray-Ban och många fler.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras av att lära mig. Det finns en risk att man fastnar i den härliga känslan som inspiration ger, men inte tar med sig något applicerbart från det. Därför vill jag slå ett slag för ljudböcker. De har gjort varje diskning, städning och pendling till en möjlighet att lära sig mer. 140 tecken kan vara väldigt kraftfullt rent kommunikativt, men det kan inte slå åtta timmar med Eric Ries vad gäller lärande.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Mitt nuvarande jobb är det roligaste jag har gjort, så det tar upp en stor del av mitt liv. När tid ges så plockar jag upp gitarren i ena handen och katten i den andra och sätter mig i min alldeles för sköna säng. Det räcker gott.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Att man måste formulera sina tankar och göra dem så konkreta som möjligt. Komiker talar ofta om LPM – Laughs Per Minute. Vi kanske behöver något liknande. Learning Per Minute. Att tänka på sin föreläsning på det sättet gör både dig och deltagarna smartare.

Dold talang?

Jag vet inte om det är en talang, men jag älskar att skriva klappvänliga pop-dängor som aldrig släpps publikt. I ett annat liv skulle jag vara en indie-svår gitarrist som spelade på Emmabodafestivalens minsta scen varje år. 🙂

 

tobias-lundqvist-berghsTobias Lundqvist

Är för närvarande inte kursansvarig, men föreläser regelbundet på Berghs.