Press

Berghs Upgrade svarar på arbetsmarknadens behov av karriärskifte mitt i yrkeslivet

ons, 5 apr, 2017, 10:53

Genom ett nytt utbildningskoncept, Berghs Upgrade, ger Berghs möjlighet att skifta karriär och utbilda till en ny yrkesroll baserad på befintlig kompetens - på 12 veckor. Först ut i utbudet blir intensivutbildningen Digital Design, ett program för grafiska designers som vill skifta till digital design.

Vi arbetar längre i livet än någonsin tidigare. Fler arbetar än någonsin tidigare. Samtidigt behöver allt fler fortbilda eller vidareutbilda sig under yrkeslivet, vilket bland annat uppmärksammas i regeringens strategi för högre utbildning.

För att svara på behovet av vidareutbildning lanserar Berghs från och med hösten 2017 ett nytt utbildningskoncept: Berghs Upgrade, en tre månader lång heltidsutbildning som ger deltagarna möjlighet att utbilda sig till en ny yrkesroll genom att bygga på sin befintliga kompetens.

Berghs Upgrade riktar sig till en erfaren målgrupp som redan har erfarenhet av att arbeta inom kommunikation och vill styra om sin karriär mot ett nytt område eller en ny spetskompetens. Utbildningarna inom Berghs Upgrade kommer skapa möjlighet att utveckla och byta sin nuvarande yrkesroll, fylla på med ny kompetens och fortsätta att vara anställningsbar. Vid avslutad utbildning inom Berghs Upgrade finns en ny uppsättning kunskaper, erfarenheter som visar på ny kompetens direkt i CV:t.

– Livslångt lärande har gått från ett diffust begrepp till en verklighet att förhålla sig till, speciellt i kommunikationsyrken där kompetensbehov förändras i samma takt som medieutvecklingen, säger Linn Tornérhielm, COO och affärsområdeschef på Berghs.

Den första utbildningen inom Berghs Upgrade är Digital Design, en intensiv utbildning på 12 veckor, riktad till personer som redan är grafiska designers eller AD och vill skifta fokus och kompetensområde till digital design. Med användaren i fokus gör deltagarna en djupdykning i den digitala världen och utbildas inom gränssnittsdesign/UX för både webb och smarta telefoner. Utbildningen behandlar både de analytiska, tekniska och de konstnärliga sidorna av att arbeta med digital design och user experience. Efter utbildningens slut kommer deltagarna att kunna söka jobb som digitala designers.

– Vi träffar dagligen mycket skickliga grafiska designers och art directors som vill bygga på sina befintliga kompetenser för att ta sig an en ny yrkesroll. För dessa blir steget till UX ibland helt nödvändigt, utbildningen är upplagd för att göra steget så smidigt som möjligt, säger Johan Björnsrud, som är programansvarig för Digital Design på Berghs Upgrade.

Hur fungerar Berghs Upgrade?

Som deltagare inom Berghs Upgrade studerar man heltid på Berghs under 12 veckor. Den pedagogiska modellen inom Berghs Upgrade bygger på att du varje vecka får ett nytt uppdrag eller case. De syftar till att ge deltagarna praktisk erfarenhet inom det område de nu utbildar sig inför att arbeta med. I slutet av varje vecka presenterar deltagarna en lösning på veckans uppdrag och ges feedback.

Nyhet: Digital Design

Start: 18 september 2017

Plats: Berghs School of Communication

Omfattning: 12 veckor, två fasta studiedagar per vecka

Fakta: Här hittar du mer information om den nya kursen inom utbildningskonceptet

Kontakt:

Linn Tornérhielm, COO och affärsområdeschef på Berghs, 073-919 19 73.