Press

Kommunikationsskolan Berghs startar studio

mån, 12 jun, 2017, 16:20

Berghs School of Communication lanserar i dag Berghs Studio, som kommer genomföra uppdrag för kunder tillsammans med studenterna. Genom att koppla samman byråsidan, kundsidan och unga kommunikatörer vill man skapa nya förutsättningar för alla tre att utvecklas.

Berghs Studio har varit aktivt som pilotprojekt i över ett år, men det är först nu som kommunikationsskolan väljer att gå ut officiellt med erbjudandet. Enligt VD Camilla Wallander kom idén från de företag som genom åren gett briefer till studenterna.

- Vi har alltid samarbetat med både byrå- och kundsidan för att låta våra studenter jobba i en så branschnära miljö som möjligt. Alltför ofta har det dock stannat vid en idé. Berghs Studio är ett helt nytt erbjudande där vi kan hjälpa till att förverkliga de fantastiska koncept som skapas i huset, säger Camilla Wallander.

Studenter i samarbete med senior kompetens

Christopher Waldekrantz, tidigare programansvarig för Berghs Copy- och AD-program, blir Creative Director för satsningen. Han pekar på vikten av mentorskap för de studenter som engagerar sig i Berghs Studio.

- Som student ska man inte behöva ta samma ansvar som en anställd i branschen. Därför ser vi alltid till att seniora kommunikatörer jobbar tillsammans med dem och tar det yttersta ansvaret. Det säkerställer också att vi alltid håller hög kvalitet på våra leveranser, säger Christopher Waldekrantz.

Bred kundlista direkt från start

Tobias Lundqvist, tidigare ansvarig för skolans digitala utbildningar, går in som Business Director för Berghs Studio. Under det gångna året har han utvecklat erbjudandet i nära samarbete med befintliga kunder. Därmed har de en bred kundlista från start, med allt från globala kampanjer för Fortune 500-företag till mindre kommunikationsinsatser för lokala aktörer.

- Det finns ett stort intresse att samarbeta med våra unga talanger. Min erfarenhet är att beställaren vågar utmana sig ännu lite mer i det här sammanhanget, vilket höjer den kreativa nivån ytterligare, säger Tobias Lundqvist.

Ett av de företag som under pilotåret har anlitat Berghs Studio är den amerikanska skönhetsjätten Coty, med varumärken som Max Factor, Gucci och Wella.

- Att jobba direkt med studenterna gav oss nya insikter om hur vi kan utforma erbjudanden mot en yngre målgrupp. Vi letar alltid efter nya sätt att öka vår innovationsgrad och där har samarbetet med Berghs Studio varit en viktig del, säger Lina Pisani, Global senior digital & innovation director på Coty Professionals.

Del av internationell expansion

Huvuddelen av verksamheten kommer utgå från Sveavägen i Stockholm, men för Berghs är satsningen en del av den internationell expansionen. Det senaste året har skolans VD varit stationerad i London och Berghs Studio jobbar redan idag med kunder från USA, Schweiz, Frankrike och Tyskland.

- Många av våra kunder har sina anställda utspridda över hela världen. För dem är det inte konstigare att arbeta med en byrå i Stockholm än att beställa från sin inhouseavdelning på andra sidan jorden, säger Camilla Wallander.

Berghs 2017

- Året började med vinst i nordiska Gulltaggen, Oslo. Berghs stod för tre av totalt sju nominerade bidrag och vann guld med ett av bidragen.

- I One Show, New York deltog studenterna i Young Ones. Där kom hela sex bidrag av 35 finalbidrag från Berghs med ytterligare två bidrag till Client Pitch.

- I D&AD i London har två studentteam nominerats och ett antal studentteam är nominerade i Future Lions som presenteras i juni.

- Berghs har utnämnts till “Future Lions School of the Year” i Cannes fem gånger för innovativ kommunikation, varav de sista tre åren i rad.

Mer information om priser och utmärkelser.

Kontakt:

Camilla Wallander, CEO Berghs +46737470021

Tobias Lundqvist, Business Director Berghs Studio tobias.lundqvist@berghs.se

Christopher Waldekrantz, Creative Director Berghs Studio, christopher.waldekrantz@berghs.se