Press

Nytt format för årets Grad Show på Berghs

tis, 27 mar, 2018, 10:19

130 studenter inom fem olika kommunikationsdiscipliner examineras i vår från Berghs. Slututställningen, som i år kommer vara upplagd på ett nytt sätt, äger rum den 25 och 26 maj i Berghs lokaler på Sveavägen i Stockholm. Arbetet med att sätta koncept och ramar för Berghs Grad Show har redan dragit igång för de tio utvalda studenter som i år utgör Studentbyrån.

Berghs Grad Show är ett årligt återkommande event där avgångsstudenternas examensprojekt visas upp tillsammans med en rad utvalda projekt som studenterna gjort inom ramarna för deras utbildning. De tio studenter som tar fram Grad Show kallar sig Studentbyrån och arbetar på uppdrag av Berghs marknadsavdelning. Konceptualicering, projektledning och genomförande av Grad Show är ett examensarbete för de studenter som ingår i Studentbyrån.

- Att besöka Berghs Grad Show är en häftig upplevelse, men det är inte alltid enkelt att navigera sig igenom den. Det här året hoppas vi kunna förstärka upplevelsen för våra besökare att ta in den mångfald av innovativa kommunikationslösningar som studenterna skapat under tiden på Berghs, säger Camilla Wallander, VD på Berghs.

Årets upplaga av Grad Show har ett tightare mer komprimerat format på två dagar. Öppning sker med branschmingel på fredagen och därefter är skolan öppet för alla under lördagen. Grad Show är en av de stora höjdpunkterna under året på Berghs, både för Berghs studenter och för de tusentals besökare som kommer till skolan för att inspireras och ta del av det de har skapat under sin studietid.

- I år är uppdraget till Studentbyrån att ge projekten större uppmärksamhet, både under den fysiska utställningen och över tid. Vi har därför bett om ett större fokus kring den digitala presentationen och säkerställa att den integreras i utställningen på ett smart sätt, säger Christopher Waldekrantz, marknadschef på Berghs och beställare av Grad Show.

Årets handledare kommer kopplas in i olika delar av projektet. Ebba Hultengren, head of creative på Jung relations hjälper Studentbyrån med framtagande av koncept och idé. Ulf Peterson och Pontus Jönsson från Transpond kommer in i projektets exekveringsfas där deras expertis inom utställningsdesign kommer att användas.

2018 års Studentbyrå består av:

Camilla Wemmenlöv, digital kreatör

Carina Ortiz, digital kreatör

Clara Axner, strateg

Emelie Svensson, grafisk formgivare

Frida Ohlander Danielsson, PR

Hanna Adelstål, copywriter

Josefin Fridlund, AD

Josefin Günther, PR

Molly Nordgren, strateg

Tom Hallgren, grafisk formgivare

För press och mer information:

Josefin Günther, presskontakt Studentbyrån

Mail: studentbyran@berghs.se

Tel: 073-546 48 41

Frida Ohlander Danielsson, presskontakt Studentbyrån

Mail: studentbyran@berghs.se

Tel: 070-759 38 32