Press

Berghs lanserar digitalt alumninätverk

tors, 23 aug, 2018, 08:53

Idag lanseras Berghs Connect; Berghs allra första digitala alumninätverk. Olika lösningar på befintliga plattformar har testats över åren, men för att få till de rätta möjligheterna så har det krävts en specialbyggd lösning. Berghs Connect är en digital mötesplats, en adressbok, ett forum för alla som gått ett heltidsprogram på Berghs över åren. 

Med Berghs Connect finns forum för dialog och man kan söka på kompetenser, erfarenheter, intressen, utvecklingsområden etc. Här ska det gå att hitta jobberbjudanden och förfrågningar om tillfälliga arbeten, inspiration och inbjudningar till externa event samt aktiviteter på Berghs.

– För två år sedan gjordes ett examensarbete där studenterna presenterade namnet Berghs Connect med olika funktioner. Nu har vi byggt vidare på de tankarna, och lanserar en plattform som ytterligare ska stärka vårt nätverk och bidra fler jobbmöjligheter, förklarar Camilla Wallander VD på Berghs.

I utvecklingsarbetet av den nya plattformen valdes Nectima som digital byrå med fokus på företag som önskar ta fram innovativa lösningar vad gäller användarupplevelse, design och teknik.

– Vårt roliga och intensiva samarbete med Berghs School of Communication resulterade i ett kreativt och enkelt sätt att hålla kontakt och få möjlighet till nya uppdrag och nya relationer. Det ska bli spännande att följa resultatet och vidareutvecklingen av Berghs Connect, säger Richard Kendrick på Nectima.

En viktigt del med Berghs är att vara en hub inom kommunikation med möjlighet att bygga nätverk och nyttja den kraft som går att åstadkomma tillsammans.Tills nu så har Berghs fokus varit den fysiska mötesplatsen men genom en digital samlingsplats finns förutsättning för utveckling såväl inom Sverige som internationellt. Från start riktar den sig till alla som går, har gått heltidsutbildning på Berghs. Därefter finns möjlighet att inkludera fler varianter av nätverk baserat på behov hos olika kunder.

– Berghs Connect föddes i insikten om att bland det bästa med Berghs är kontakterna som knyts under studietiden. Det är grymt kul att Berghs byggt vidare och gjort verklighet av projektet. Vi i teamet hoppas att plattformen ska fortsätta generera spännande möjligheter för Berghs studenter långt efter examen, säger Tove Andersson, tidigare student på Berghs och idag Marknadsdirektör på blockchainstartupen Superblocks.

Fakta:

Berghs har verkat i 77 år och välkomnar nu alla studenter som gått ett heltidsprogram på Berghs över åren till Connect plattformen. Heltidsutbildning på Berghs innefattar Bachelor, en-termins, 1-år och 2-åriga programmen samt även det nya Berghs Upgrade (12 veckor), vilket är tusentals studenter.

Arbetsgrupper:

Alumnstudenter från Berghs:

Tove Andersson

Linnéa Björkman

Evelina Wirne

Anders Tidholm

Sara Hedencrona

Nellie Sörman

Oscar Charles Brehmer

Utveckling från Nectima:

Matilda Johansson

Alex Kerber

Olle Irenius

Vitaly Vdovichenko

samt designteamet på Nectima

Beställare: Camilla Wallander, VD Berghs