Press

Berghs integrerar strategi och kreation i programmet Digital Design & Strategy

ons, 11 dec, 2019, 13:12

Sedan 2015 har programmet Digital strateg/kreatör ingått i utbudet för Berghs heltidsprogram. Under utbildningens gång har studenten fått välja en av två inriktningar – strategi eller kreation. I år väljer Berghs att uppdatera programmet och integrerar båda yrkesrollerna, då det är mer framåtlutande samt utmanar kommunikations­branschen att röra sig i takt med den digitala utvecklingen.

På programmet Digital Design & Strategy får studenterna lära sig att behärska den digitala världens språk – oavsett om man vill jobba med design eller strategi. Under ett år hårdtränas studenterna i att skapa effektiv kommunikation för produkter och tjänster som når fram genom dagens digitala brus.

– De senaste åren har de företag som vill digitaliseras blivit mer och mer beroende av individer med både digital design och strategisk kompetens. Många digitala byråer beskriver sig som design- och strategi byråer, och yrkesrollerna blir både fler och integrerade. Det nya namnet öppnar upp programmet så att det bättre speglar branschen och blir mer aktuellt för våra digitala studenter, säger Jenny Theolin, Programansvarig för Digital Design & Strategy.

Utöver många samtal med branschen, interna diskussioner på Berghs och input från kursansvariga i programmet, var även studenterna en del i att ta fram det nya programnamnet.

– Namnbytet tycker jag definierar våra kompetensområden i en ständigt föränderlig och innovativ bransch, förklarar Vanja Perisic, student på Digital Design & Strategy.

Kurserna i programmet är ompaketerade och studenterna behöver inte längre stå inför val av en inriktning.

– Nu börjar alla studenterna sin läranderesa med att jobba utifrån människan i Human-centred design där de lär sig att ta fram ideer baserade på insikter och användarbehov. Underkursen Innovation utgår vi från att verkligen se till att det som skapas har värde genom att flitigt jobba med affärsutveckling. Efter det går vi vidare med kursen Digital marknads­föring, samt UX Design, där vi går igenom ett flertal verktyg och angreppssätt för att nå fram i det digitala bruset. Dessa tre kurser är bara ett smakprov på vad som kommer resten av året, berättar Jenny Theolin, programansvarig.

Namnbytet Digital Design & Strategy får även stöd av branschen.

– Att jobba med digital produktutveckling och design idag är helt klart ett strategisk arbete. Så det känns så naturligt att Berghs går i den riktningen och gör det tydligt även i sina utbildningar, säger Frida Morberg, Head of UX på Conversionista, samt kursansvarig för UX Design.