Press

Anyone utmanar Berghs studenter att få jobb på fem minuter

Under sista veckan i skolan söker årets examensstudenter sina drömjobb. Berghs har tillsammans med den hypade ljudappen Anyone utvecklat ett format som ger studenterna möjlighet att pitcha sig själva till kreativa chefer och få ett jobb – på fem minuter. 
 

tis, 18 maj, 2021, 09:56

Anyone är en ljudapp där man kan få fem minuter av vem som helsts tid, grundad av kommunikationsprofilerna David Orlic och Alfred Malmros. Till skillnad från Clubhouse är det endast 1:1-samtal som alla är fem minuter långa – något som möjliggör direktkontakt med personer som vanligtvis är svåra att få tag på. Det är ett format som Berghs drar nytta av i examenstider, när avgångsstudenterna använder appen för att söka jobb. Genom Anyone får Berghs studenter möjlighet att pitcha sig själva direkt till kreativa chefer och vd:ar på byråer och varumärken – däribland Julia Hoffman, ECD på Google Creative Lab, Ben Eliass, grundare och vd på Estrid, Johan Pihl, grundare och creative director på Doconomy, Mathias Worbin, creative director på IKEA, Emelie Jinhee Johnsson, grundare och creative director på Yagya, Casper Törnblom, partner på 500 och Digge Zetterberg Odh, Nordenchef på Frontify. 
 

- Detta ska bli så sjukt spännande! Utmanade och roligt att pitcha sig själv på under fem minuter. Det är otroligt att knyta dessa kontakter men också ovärderligt att få feedback gällande vad jag ska fokusera på när jag söker jobb framöver. Ser så mycket fram emot att prata med Julia på Google Creative Lab, vilken dröm! Säger Leo Sjöwall, student i Berghs PR-klass.

 - Integrationen mellan våra studenter och näringslivet är viktigt för oss och en stor del av vår verksamhet som skola. Att tillsammans med Anyone utveckla ett format där några av näringslivets mest intressanta profiler, blir ännu mer tillgängliga för våra studenter är en perfekt start på examensveckan och deras liv som framtidens kommunikatörer, säger Lina Kellgren, marknadschef på Berghs. 

- Vi bygger Anyone för att fler ska få tillgång till kunskap och kontakt med personer och organisationer som de beundrar. Femminutersformatet uppmuntrar till kreativitet, så vi ser självklart fram emot att höra vad studenterna på världens mest kreativa skola gör av det, säger David Orlic.

Appen Anyone är än så länge invite-only med en väntelista på över 10 000 personer och planerar att öppna upp under 2021.

Julia Hoffman ECD p Google Creative Lab Ben Eliass grundare och vd p Estrid Johan Pihl grundare och creative director p Doconomy Mathias Worbin creative director p IKEA Emelie Jinhee Johnsson grundare och creative director p Yagya Casper Trnblom partner p 500 och Digge Zetterberg Odh Nordenchef p Frontify