Press

Berghs lanserar kursen "AI i kreativa processer"

Nu lanseras första kursen med fokus på artificiell intelligens på Berghs. AI ger oss nya och växande möjligheter att både skapa unika kampanjer, och också accelerera arbetet med att skapa kommunikation. Kursen “AI i kreativa processer” är inriktad på hur AI kan assistera i det dagliga arbetet för att ta fram starka idéer och smartare produktion.

ons, 5 apr, 2023, 14:37

Berghs AI Unconference

Det behov som vi upplever starkast just nu är att få en orientering i vilka möjligheter som finns i hela den kreativa processen, från strategi till copy, bild och film. I maj startar därför Berghs dagkursen AI i kreativa processer i skolans lokaler i Gasverket. Kursen fokuserar på kommunikatörens roll med konkreta exempel och övningar som visar hur AI kan assistera i det dagliga arbetet med att ta fram kommunikationsplaner, kampanjer, skapa innehåll för sociala medier såsom texter, voice over, musik och video. 

-   Vi ser ett stort intresse från kommunikations­branschen när det kommer till konkret användande av olika AI-verktyg inom kreativa processer. Vi hoppas att denna nya kurs ska möta upp det här och nu! säger Berghs affärsområdeschef för kursverksamheten Linn Tornérhielm 

Berghs har valt att ha en nyfiken approach kring AI och önskar bjuda in till olika utforskande samtal. Igår, tisdagen den 4:e april arrangerades en “AI Unconference", och mer än 250 personer deltog. Formatet bjöd in deltagare att vara med och själva skapa agendan för eventet, och under eftermiddagen fylldes huset med mer än 30 föreläsningar, workshops och samtal.  

Variationen i ämnen sträckte sig från The Road to Superintelligence, How I build a second brain, Promt engineering, AI är vår nya kollega – och chef, samt Breathing life into AI: Designing Personality. Totalt deltog över 250 personer från olika branscher med talare från bland annat Venture Studio, H&M Group, Familjen, Deloitte, Howspace, Colearn, Beckmans Designhögskola och Svenska Tecknare. 

-     Syftet med vår unconference var att låta Berghs vara platsen för viktiga samtal och samtidigt hjälpa oss att förstå vilka behov det finns att lära sig mer om nya möjligheter och risker med AI. Responsen vi fick var att det krävs många perspektiv samtidigt, och att det skapar en chans för fler att vara kreativa, säger Patrik Hambraeus, Learning Developer på Berghs.