Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

10 appar som är för bra för att missa!

Idag finns det ett hav av appar och ofta laddar vi bara ner dem som vi tycker är de allra mest nödvändiga. Finns det något bättre än att hitta en ny riktigt användbar app som gör livet enklare, roligare eller mer effektivt? Här har vi samlat tio av våra favoritappar som vi tycker förtjänar uppmärksamhet!

Skrivet av David Lindh
September 16, 2019

1. Brain.fm

Först ut: Brain.fm! En app som genom AI och vetenskapens magi väljer musik efter dina behov/påverkar hjärnan i rätt riktning. Om du exempelvis vill jobba fokuserat under 60 min, jobba mer effektivt under 90 min, varva ner under 30 min eller dylikt, så skapas en musiksammansättning för just detta ändamål. Det här är en app för dig som kanske också upptäckte den något för tidiga företrädaren Coffitivity, en desktopp app där du kan lyssna på caféljud/bakgrundsbrus i syfte att bidra till kogntiv kreativitet. Brain.fm är en mer utvecklad version med samma tänk, där bruset är ersatt av behagliga ljud och musik. Första fem sessionerna är gratis!

2. Calendly

Ta farväl av alla samtal och mail fram och tillbaka för att hitta den perfekta mötestiden. I Calendly har du redan angivit vilka tider du finns tillgänglig, så att din mötespartner enkelt kan gå in och välja en tid som passar just hen. Perfekt för dig som jobbar med projektledning, försäljning, på byrå eller i annat yrke där det förekommer mycket möten. Spara tid och gör dig mer tillgänglig på tider som passar dig med Calendly!

3. Wunderlist

Det här är helt klar något för listnörden! Här kan du ha en lista för enbart dig själv, eller en som du delar med andra. Några tips på vilken typ av listor du kan skapa: To do på jobbet, mathandling (perfekt för att slippa den klassiska dubbelhandlingen, aldrig kommer ni mötas i hallen efter jobbet med två mjölkpaket igen), veckomeny för familjen (som du bockar av efter veckodag), restauranger du vill prova, drömköp du inte vill glömma bort eller varför inte filmer och serier du vill se? Bocka enkelt av varje enhet när den är färdig och titta tillbaka på vad du åstadkommit i historiken.

4. Otter

Otter är appen som spelar in och tar mötesanteckningar för dig i realtid! Iallafall för dig som har dina möten på engelska. Detta gör att du kan hålla fokus på konversationen och vara säker på att all information (så som handlingar, höjdpunkter, foton, deltagare) både sparas, är sökbara och dessutom delbara med ditt team. Synka Otter med din kalender för att få påminnelser om att spela in dina möten.

5. Lightroom mobile

Tar du också foton med din smartphone? Tänkte väl det. Många av de smarta funktioner som fotoproffsen använder i riktiga Adobe Lightroom har i denna enkla app komprimerats och anpassats för att fungera i mobilen! Om du till exempel fotar via appen så tillåter Lightroom dig att använda en högre kvalitet (råfiler) och större redigeringsmöjligheter. Du kan redigera färger med full kontroll och finjustera exponeringen. Dessutom innehåller den smarta funktioner för att kategorisera och sortera dina bilder.

6. Daygram

Daygram är din orimligt enkla digitala dagboksapp. Till skillnad från många komplexa och besvärliga dagboksappar är Daygram ett fan av minimalism och möjlighet till översikt. Det enkla och intuitiva gränssnittet gör att du kan fokusera på ditt skrivande. Gör det till en daglig vana att skriva något kort om dina tankar, möten eller något du är tacksam över.

7. Unfold

För sociala medier-nörden: Genom Unfoldappen kan du enkelt skapa snygga stories genom färdiga teman och typsnitt! Gör dina stories lite proffsigare och mer sammanhängande med Unfold.

8. Visual Timer

Är du också lite mindre bra på att sätta gränser vad gäller hur mycket tid du bör lägga på en uppgift eller en aktivitet? Det kan Visual Timer hjälpa dig med. Oavsett om det gäller jobb eller i livet.

9. Turboscan

Vad gjorde vi med våra liv innan vi kunde omvandla våra dokument till PDF? Inte bara det: TurboScan förvandlar din iPhone till en skanner för dokument, kvitton, böcker, foton, whiteboards och all annan typ av text! Skanna dina flersidiga dokument snabbt och enkelt i högkvalitativa PDF-filer eller JPEG-filer, namnge dem och lagra och skicka dem sedan vart som helst. Enkelhet och användbarhet i en drömkombo.

10. Duolingo

Duolingo är en språkapp där du har möjlighet att lära dig hela 26 olika språk. Kurserna är uppbyggda kring korta, spelliknande övningar som hela tiden trappas upp i svårighetsgrad. Genom kul gamification kan du bättra på dina kunskaper inom ett eller flera valda språk och dessutom se dina framsteg på ett snyggt sätt i gränssnittet. Vi älskar appar där både lärande och nöje kan kombineras!