Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

10 tips på matnyttig inspiration till semestern

Behöver du fylla på med intressanta podcasts, Youtubekanaler eller Netflixtips? Då har du kommit rätt! I den här artikeln tipsar Berghs personal om sin bästa kommunikationsrelaterade underhållning som passar perfekt under semestern.

Skrivet av David Lindh
Juni 5, 2019

The Daily

En podcast från The New York Times som summerar aktuella världshändelser på 20 minuter. Stora ämnen i ett litet format. Bra sätt att hålla sig uppdaterad på det senaste och lyxigt att få njuta av journalistik i toppklass. Passar perfekt som sällskap när du brygger frukostkaffet.

The Creative Brain

I den här Netflixdokumentären dyker neuroforskaren David Eagleman, som skrivit flertalet böcker om hjärnan, ner i ämnet kreativitet. Hur kan vi främja kreativetet och vad händer i våra hjärnor när vi utför kreativt arbete? Medan han diskuterar dessa frågor besöker han flera intressanta personer (allt ifrån forskare inom nano-teknologi till Ocarsbelönad stop-motion artist) som alla arbetar kreativt på ett eller annat sätt. En lärorik filmstund under sommarens regniga dagar.

50 Things That Made the Modern Economy

Det här brittiska radioprogrammet och podcasten sänds på BBC och drivs av ekonomen och journalisten Tim Harford. Harford målar upp en bild av den ekonomiska förändringen genom att berätta historien bakom om alla idéer, människor och verktyg som påverkat utvecklingen fram till idag! Så som klockan, batteriet, tv-spel eller spreadsheats! Perfekt lyssning på väg till mataffären innan kvällens grillning.

The Future of Learning

Vi börjar omvärdera synen och behoven av utbildning, kunskap och färdigheter. Den här artikeln sätter fingret på flera perspektiv av lärande i förändringarnas tid. Lite längre artikel = Strandläsning under parasollet.

Meet The Creatives

Den här amerikanska podcastens mål är att minska gapet mellan nyexade kreatörer och branschens mest framgångsrika personer.

I den här podden får du träffa chefsdesigners, Creative Directors, fotografer, CEO's och illustratörer från varumärken som Facebook, Google, Snapchat, Twitter, Disney, Nike, Huge och 20th Century Fox. De berättar om hur de hamnade där de är idag och sina bästa karriärtips. Avsnitten är runt 40 minuter långa och lämpar sig därför perfekt för en hängmattesession.

The Futur

The Futur är en Youtubekanal som främst riktar sig till dig som svärmar för visuell kommunikation! Här hittar du allt ifrån tutorials i typografi och motion design, till större diskussioner om hur du värdesätter en logga eller en visuell identitet. Kolla till exempel in hur de steg för steg gör för att branda om ett lokalt ölbryggeri i USA!

Future of Work

Vilka är de viktigaste "soft skillsen" för framtiden? Dessa, hävdar Forbes i den här intressanta smälta lunchen-artikeln.

The Infinite Game

Vilken bok (som inte är en deckare eller en roman) ska du ska beställa hem inför sommaren? Den här tycker vi! Simon Sineks nyaste som handlar om hur vi ser på utveckling och tillväxt i ett mer långsiktigt hållbart perspektiv.

Liv1

Liv1 är ett initiativ från Fryshuset där man vill lyfta och sprida förebilder som visar att etnisk och kulturell mångfald på olika sätt är viktigt för ett hållbart Sverige! Lyssna, säger vi.

Uppstickarna

Fyll på med energi genom podcastserien Uppstickarna! Den här inspirationspodden där programledarna möter kvinnliga thought leaders driver samtal om karriär och kommunikation. Vem vill inte lyssna på det? Precis.