5 fördelar med att vara uppdragsgivare i ett examensprojekt

Våra studenter befinner sig i kommunikationens framkant. De har under sin studietid lärt sig att samarbeta över de olika disciplinerna, vilket ett kommunikationsarbete idag kräver. Varje vår får de nyttja sina färdigheter till nytänkande lösningar, och ditt företag kan bli deras uppdragsgivare. Här är fem fördelar med att ta hjälp utav just Berghs studenter i ditt kommunikationsarbete!

Skrivet av Berghs School of Communication
November 23, 2022

1. Delta i en lärande process

Att delta i ett examensprojekt med Berghs är inte bara lärorikt för Berghs studenter, utan framförallt för er organisation. Till en början deltar ni i en kick-off med de andra uppdragsgivarna, där vi pratar om processen och bjuder på en trendspaning inom kommunikation. Under processens gång kommer ni att delta i arbetsmöten där ni får möjlighet att diskutera processen tillsammans med arbetsgruppen. På så sätt är ni en del i framtagandet av slutkonceptet, med många lärdomar på vägen. Ni som uppdragsgivare behöver endast avsätta ungefär tolv timmar för projektet – eller vara tight integrerade och lägga mer tid, men det är ert val.

2. Kan leda till nya medarbetare

Många tidigare uppdragsgivare har varit så nöjda att det lett till direktrekrytering av studenter ur arbetsgruppen! Det är alltså inte bara en bra möjlighet för ert varumärke att få en boost, utan också en möjlighet till att rekrytera några av branschens mest eftertraktade och nyutexaminerade kommunikatörer.

3. Tillgång till en arbetsgrupp med en stor bredd av kompetenser

I er arbetsgrupp kommer följande kompetenser ta sig an er kommunikativa utmaning: Strategisk kommunikatör, Art Director/Copywriter, PR-specialist, Growth Marketer, Digital Design & Strategi-specialist, designer och en produktionsledare. I en inhouse-arbetsgrupp eller en arbetsgrupp på en extern byrå ingår sällan alla dessa kompetenser och det kan vara lätt att glömma vissa perspektiv. Här bidrar alla till helheten!

4. Utifrån-perspektiv

Då studenterna handleds av erfaren kompetens från branschen, säkerställs slutresultatet. Utöver att studenterna arbetar över olika discipliner, så har de också olika bakgrund och dessutom ett perspektiv från en yngre generation som kommer vara avgörande för framtiden.

5. Ni får koncept som går att omsätta direkt

Berghs har gjort uppdrag med studenter för olika varumärken mer än 15 år. Både stora som små företag har fått bra resultat och uppmärksamhet med hjälp av koncept och kampanjer som Berghsstudenter kreerat fram. Där ibland hittar ni organisationer som Klarna, TV4, ATG, Blocket, LRF, Interflora, Arlanda Express, Stadium, SF Anytime och Telenor för att nämna några.

Snabb fakta om examensprojekten:
Tidsperiod: 6 veckor med start i april 2023
Slutpresentation: 22a, 23e eller 24e maj
Team: studentteam på cirka 7 personer inkl. senior handledning
Pris: 135.000 kr exkl moms

Är ni intresserade av att ta del av ett examensprojekt och låta en dynamisk arbetsgrupp med stor bredd av kompetenser anta er utmaning? Klicka här


Relaterade artiklar

Examensprojekt

Berghsstudenter hjälper Blocket att stärka sitt varumärke bland unga

Nu är bara några dagar kvar till Berghs heltidsstudenter tar examen. I samband med det har de under sex veckors tid jobbat med sina examensarbeten, där de har fått i uppgift att ta fram nytänkande lösningar på briefer för olika företag. Vi har tagit tempen på en av årets uppdragsgivare Blocket, som med hjälp av studenterna vill stärka bilden av marknadsplatsen som hållbart hos den yngre målgruppen. Tero Marjamäki, Head of Communications & Sustainability på Blocket, berättar allt om samarbetet nedan.

Läs mer
Examensprojekt

LRF tog hjälp av Berghsstudenter för att nå en yngre målgrupp

Berghs heltidsstudenter har avrundat sina examensprojekt och äntligen tagit examen. Deras sista uppgift var att ta fram nytänkande lösningar på briefer för olika företag och jobba med dessa under sex veckors tid. Vi har pratat med en av årets uppdragsgivare Lantbrukarnas Riksförbund, som med hjälp av studenterna ville nå en yngre målgrupp med budskapet att inte ta maten de äter för givet. Anna Ross, chef för sociala medier på Lantbrukarnas Riksförbund, berättar allt om samarbetet nedan.

Läs mer
Examensprojekt

21 företag redo att utmanas av Berghs studenter

I veckan började Berghs heltidsstudenter arbeta med sina examensprojekt! Studenterna har delats in i 21 arbetsgrupper och kommer 6 veckor framöver att utforska nya kommunikationslösningar för olika företag.

Läs mer