Artiklar

Amir fixade drömjobbet på Apple efter Berghs Bachelor

berghs bachelor dream job

Efter sin grundtermin i Stockholm tog Berghs Bachelor-studenten Amir klivet över till Berghs partnerskola Academy of Arts University i San Francisco för att fortsätta sina studier. Idag jobbar Amir som Senior Visual Designer på Apple och vi fick tag i honom för att prata om hans resa till San Francisco, hans studier och hur man får sina designdrömmar att slå in i USA.

Skrivet av Max Maccarone
November 8, 2022

Hej Amir! Berätta lite om dig själv.

Amir Otaifa heter jag, är 25 år gammal och kommer från Stockholm. Sedan jag upptäckte min passion för design har jag varit på en resa som har tagit mig halvvägs runt världen till San Francisco i USA. Idag jobbar jag som en Senior Visual Designer på Apple. Det är en dröm som har förverkligats … jag berättar med om det snart! 

Hur var din yrkesresa från Berghs till AAU till Apple? 

Jag har alltid frilansat inom design vid sidan av mina studier. Att frilansa var en möjlighet att utveckla mitt hantverk och applicera det jag gjorde i klassrummet till något hands-on (och som kunde betala mina räkningar såklart!). 

Det började med ganska enkla motion graphics-videos för små företag, men med mer erfarenhet fick jag större och mer komplexa jobb av globala företag. Ett av dessa uppdrag var för Samsung där jag var en del av CX-teamet och jobbade med nordiska hemsidor. 

Drömmer du om en internationell karriär i kommunikations­branschen?

Kickstarta då din drömutbildning med en termin i Stockholm innan du fortsätter på en av våra partnerskolor i Australien, USA, England eller Skottland.

Sök idag!

Varför blev det Berghs Bachelor-programmet? Vad gjorde du innan du tog beslutet att söka till Berghs Bachelor? 

Efter jag tog studenten började jag jobba på köksavdelningen på IKEA där fick jag möjlighet att designa kundernas kök. I designprocessen älskade jag att koka ner kundernas behov och förvandla dem till praktiska, estetiska och enkla lösningar. När jag ser tillbaka på den tiden nu, inser jag att jag tyckte mest om grunderna för bra UX. Det var då jag insåg att min framtid var inom det visuella! 

Efter att jag hade sett en animerad video som Apple tog fram till en av sina evenemang blev jag supermotiverad att hitta min väg in i yrket. Det var då jag blev förälskad i motion graphics och tog beslutet att blir proffs inom ämnet! 

Jag undersökte vilka möjligheter som fanns och insåg direkt att Berghs var det självklara valet för mig - Berghs är bäst på detta! Jag började med en kvällskurs på Berghs inom Art Direction och blev ännu mer säker att jag skulle söka Berghs Bachelor. 

Att plugga utomlands kan ofta ha sina både roliga och utmanande sidor. Vad var din största utmaning och det bästa när du pluggade på AAU?

Första terminen var definitivt den svåraste. Jag befann mig utomlands och långt ifrån alla mina bekvämligheter hemma i Sverige. Först undrade jag om jag hade gjort rätt val och eftersom investeringen för att plugga i USA är så pass stor hade jag höga förväntningar på mig själv och min tid i USA. Men efter en tid började San Francisco kännas mer som hemma. I början av andra terminen hade jag skaffat vänner, gått med i fotbollslaget och bodde nära stranden. Livet kändes harmoniskt och jag älskade varje stund. Det kändes även som att mina drömmar om möjligheterna i USA faktiskt kunde slå in. 

Vad tog du med dig från din grundtermin på Berghs? 

På Berghs fick jag grunderna inom strategisk kommunikation, visuell design och marknads­föring. De grunderna har hjälpt mig bygga den karriär jag har idag. Framförallt så gav Berghs mig en “jag klarar det”-attityd och ett lärande mindset. Detta hjälpte mig att sticka ut (på ett bra sätt) under mina studier på AAU. Med en klass på Berghs full med ambitiösa och högpresterande klasskamrater blev det naturligt att jag höjde ribban för mig själv. Det är sant det de säger - att du blir den du omger dig med. Och på Berghs är man omgiven av de allra bästa.