Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Amir satsar på UX och Motion Graphics i San Francisco

Amir är Apple-entusiasten som sökte sig till San Francisco efter Berghs Bachelor-terminen i Stockholm. Han brinner för det visuella och har planer på att i framtiden flytta tillbaka till Sverige och starta en egen digital byrå. Här berättar han om livet i San Francisco och hur han hamnade på Berghs.

Skrivet av David Lindh
April 8, 2019

Hej Amir! Berätta lite om dig själv?

Mitt namn är Amir Otaifa, jag är 22 år gammal och kommer från Stockholm. Jag läser Berghs Bachelor och bor just nu i San Francisco där jag pluggar Web design & New media, med fokus på UX design och Motion graphics på AAU.

Hur hamnade du på Berghs?

Efter studenten var jag osäker på vad jag ville plugga, så jag bestämde mig för att jobba några år och sökte mig då till Ikeas köksavdelning där jag jobbade med att planera och designa kök. Det var under denna period jag insåg att jag ville jobba med något visuellt!
Jag var tidigt och är fortfarande en riktig Apple-entusiast och följer bolaget noga. Det var i samband med att just Apple lanserade en animerad video inför ett event som jag blev helt förälskad i motion graphics och bestämde mig där och då för att fördjupa mig inom ämnet. Jag spenderade många timmar på YouTube och Lynda för att lära mig programmet After Effects. Design gick från att vara ett fritidsintresse till något som jag ville satsa helhjärtat på. Efter att ha hört mig runt förstod jag snabbt att Berghs var det självklara valet för mig. Jag började med att läsa en kvällskurs på Berghs i Art Direction vilket inspirerade mig att fortsätta och sedan söka vidare till Berghs Bachelor. Dessutom hjälpte kvällskursen mig att få ett internship som grafisk designer på Benify.

Varför AAU?

Jag har alltid lockats av Silicon Valley och San Francisco, speciellt tech- och startupkulturen här, vilket gjorde mitt val på AAU naturligt.

Hur är livet i San Francisco?

Jag tror att det är mycket upp till en själv att göra resan hit till ett oförglömligt kapitel i ens liv! Jag jobbar ständigt med att hitta nya utmaningar utöver skolan. Just nu gör jag frilansjobb är även engagerad i några designtävlingar. Under den här terminen har jag även gått med i skolans fotbollslag vilket har varit väldigt kul!

Intresserad av Berghs Bachelor?

Berghs Bachelor är vårt program för studenter som är intresserade av en internationell karriär. Du börjar din resa med en grundtermin på Berghs för att sedan ge dig ut i världen till någon av våra partnerskolor i San Francisco, Perth, London eller Sydney.

Till programmet

Vad är ditt bästa tips till någon som funderar på att plugga utomlands?

Mitt bästa tips är att lista ut vad man är mest intresserad av och sedan gå all in. Självklart kan man hitta nya möjligheter längs vägen, men i och med att det är en stor investering så bör man känna efter vad man verkligen vill satsa på. Det är också viktigt att utöver den planerade lektionstiden ha egna projekt och individuellt lärande för att fördjupa sig inom sitt område.

Vad tog du med dig från terminen på Berghs?

Jag tog med mig en stabil grund inom kommunikation och branschen i allmänhet. Att tänka mer strategiskt och konceptuellt är något som kommit mig till stor nytta. Under terminen på Berghs fick jag möjligheten att arbeta med Berghs studio, något som jag rekommenderar starkt. Uppdragen har senare lett till flera roliga frilansuppdrag.

Hur ser framtidsplanerna ut för dig?

Jag planerar att stanna här ett par år efter min examen och söka mig till något av de större bolagen. Då vill jag jobba som UX-designer. När jag har samlat på mig några års erfarenhet är planen att återvända till Sverige och satsa på att starta en egen digital byrå.