Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Arboga Trafikskola vinnare i Berghs auktion i Musikhjälpen 2017!

När Berghs auktion i Musikhjälpen 2017 stängde var budgivningen i full gång och det var spännande intill sista sekund. Som vinnare i auktionen, med ett bud på 56300 kronor, gick Arboga Trafikskola, som i januari kommer att få hjälp av över 60 av Berghs studenter med sin varumärkeskommunikation. Vi ställde några frågor till vinnaren.

December 21, 2017

Arboga Trafikskola startade år 1936 och har sedan starten drivits av familjen Danielsson. Nuvarande ägare Klemens Danielsson började jobba i familjeföretaget i mitten av 70-talet och strax därefter anslöt hans fru Berit. Tillsammans äger de trafikskolan, som erbjuder utbildningar inom körkortsbehörighet på många olika nivåer. I december 2017 gick trafikskolan vinnande ur budgivningen om ett specialanpassat Student Lab tillsammans med drygt 60 av Berghs Studenter.

Hej Berit, ägare av Arboga Trafikskola! Grattis till vinsten i Musikhjälpen och möjligheten att nu få jobba med 66 av Berghs studenter i januari. Berätta, hur hörde ni talas om den hör auktionen?

Berit Danielsson
Berit Danielsson, Arboga Trafikskola

Vi såg musikhjälpen på tv och er auktion for förbi på skärmen. Vi diskuterade förra året om att göra en satsning på ert erbjudande i Musikhjälpen, men jag kommer inte ihåg om vi bjöd förra året.

Vad var det som fick er att gå med i budgivningen i år?

Det kändes som att er auktion var ett bra sätt för oss att få hjälp att förnya det gamla. Och förstås ett sätt att hjälpa ett viktigt projekt i Musikhjälpen.

Vad är det som lockar med att jobba med kommunikation tillsammans med våra studenter?

Det som lockar mest är att få nya och kreativa tankar och idéer som vi själva inte har. Våra kunder är ofta i Berghs studenters ålder så de borde veta hur tankarna är när man ska ta körkort idag.

Student Lab - unik möjlighet att jobba med unga talanger

Nu kan företag få hjälp med innovation och produktutveckling tillsammans med unga talanger i framkant. Som värd för ett Student Lab blir företaget en del av en process med brief, idéarbete och prototyping där Berghs leder och kvalitetssäkrar med utvalda lärare som faciliterar och handleder.

Läs mer!

Kan ni redan nu avslöja vad våra studenter kommer att få sätta tänderna i under Student Lab med Arboga Trafikskola?

De kommer att få jobba med frågor om vårt varumärke. Ska vi ändra profil? Hur når vi ut till kunder, till exempel intensivelever på nya sätt. Ska vi förändra vår hemsidan, logga? Som ni hör, det finns mycket för studenterna att arbeta med!

Vad är era förhoppningar om helgen med studenterna och oss? Vad vore en riktigt perfekt avslutning på den intensiva helgen på skolan?

Vi hoppas att vi har fått med oss något nytt som vi känner är en nytändning och kick för framtiden, som vi kan sjösätta och använda direkt när vi kommer hem till Arboga.

Berätta lite om Arboga Trafikskola!

Arboga Trafikskola erbjuder utbildningar för körkort med B-behörighet, A-motorcykel, AM-moped, BE & B96- personbil med tungt släp, Ecodrivning utbildning till företag, introduktionskurser, riskettan osv. Vi är idag fyra personer som jobbar på Arboga Trafikskola och vår målgrupp är förstås alla de som ska ta körkort för dessa behörigheter. Den största delen av vår omsättningen är bilkörkort. Våra kunder kommer delvis från Arboga men vi har också kunder inom våra intensivkurser från Örebro, Stockholm etc. Åldern på kunder sträcker sig mellan 15 och 45 år ungefär.