Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Både guld och silver för Berghsstudenter i Gulltaggen

När den prestigefyllda nordiska konferensen och tävlingen Gulltaggen offentliggjorde vinnarna av Gulltaggen Awards tog fyra Berghsstudenter hem både guld och silver. De belönade bidragen står Teodor Fjäll, Daga Simonsson, Matilda Blomquist och Viktor Einarsson bakom, som alla går andra året på Art Director/Copywriter-programmet. Här berättar de mer om de vinnande casen.

Skrivet av David Lindh
Maj 6, 2019

Skate The Internet

Bidraget som vann guld i Gulltaggen 2019 heter "Skate The Internet" och gruppen bakom är Viktor Einarsson, Teodor Fjäll & Matilda Blomqvist.

 

– Caset handlar om att få millennials att byta till Googles nylanserade nätoperatör Google Fi. Vi ville göra något som faktiskt gör skillnad för målgruppen i deras vardag. Vi insåg att ungdomars största mardröm är att få slut på mobilsurf, så vi tänkte att Googles Chromes ”no connection-page” är en perfekt reklamyta. Lösningen blev i slutändan väldigt konkret. Alla som får slut på surf kan spela till sig ny mobildata på ”no connection-page”. Surf-datan löses in först när man byter till Google Fi, vilket man kan göra direkt i mobilen, förklarar gruppen.

– Styrkan i idén tycker vi är kombinationen av en stark analogi och den faktiska nyttan för kunden, det känns kul att juryn också verkade tycka det! Vi kunde inte närvara på själva prisceremonin, så guld-statyetten kom på posten. Det är kul när man får något annat än det orange brevet i vanlig ordning, säger Viktor.

Flip The Search

Bidraget som vann silver heter "Flip the Search" och gruppen bakom är Viktor Einarsson, Teodor Fjäll och Daga Simonsson.

 

– Flip The Search föddes ur ren frustration över att ens sökresultat på Google är personligt anpassade. Oavsett om det är artiklar, bilder eller musik du letar efter kommer sökresultaten du får alltid vara baserade på dina tidigare sökningar. Det är i grunden bra, med något som i längden leder till att vi inte blir utmanade i våra föreställningar av världen, eftersom att allt vi tar del av befinner sig inom ramen av vad vi redan håller med om, berättar gruppen.

– Att denna idé blev belönad med ett silver i Gulltaggen känns otroligt roligt! Tyvärr kunde vi inte vara på plats under själva prisceremonin, men det var helt klart ett av de bättre mailen som vi fått när de delgav oss resultatet, avslutar Daga.