Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs Bilder på Fotomässan!

img

Helgen den 23 - 25 november är det återigen dags för nordens största mässa inom fotografi: Fotomässan. Berghs Bilder är som vanligt på plats erbjuder besökare möjlighet att visa sin portfolio för yrkesverksamma fotografer och lärare. På Fotomässan kan besökarna även titta på bilder från nuvarande studenters arbeten.

November 20, 2012

Snart kan besökare på Fotomässan i Stockholm besöka Berghs Bilders monter och visa sina bilder i en öppen portfoliovisning. Portfoliovisningen ger besökarna möjlighet att få input från de yrkesverksamma fotografer som arbetar som lärare inom Berghs Bilder – en intensivutbildning i bildkommunikation och fotografi som löper på kvällstid över två terminer eller heltid under en termin. En av lärarna på den är Ewa-Mari Johansson, som inom Berghs Bilder håller en kurs med modeworkshops.

- Att jobba på Berghs är både jättekul och spännande. Berghs Bilder är unik som fotoutbildning på det sättet att det finns en tydlig medvetenhet om sammanhang – var man kan komma ut kommersiellt och vilken roll man vill och ska ha som fotograf. Jämfört med många skolor, som kanske inte tänker så mycket på marknaden utanför, tänker vi i olika dimensioner. Vi frågar oss: vem är uppdragsgivaren, vad vill de ha utifrån det? Vilka kommer bilderna att nå? Vilka är det som är mottagare?

Ewa-Mari, och hennes kollegor från Berghs Bilder, träffar besökarna på Fotomässan under den öppna portfoliovisningen som pågår under följande tider:

  • Fredag den 23 november: 13.00 – 16.00
  • Lördag och söndag, 24-25 november: 12.00 – 15.00

I Berghs monter har besökarna också möjlighet att prata med våra yrkesverksamma lärare om bildkommunikation och allt som berör fotografi.

Vill du veta mer om Berghs fotoutbildning Berghs Bilder? Välkommen till en inspirationskväll den 29 november eller besök oss på Fotomässan den 23 – 25 november i monter B12:36!