Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs Career Day 2016: vad säger studenterna?

cgemnluwwaartf

Under Career Day träffar Berghs studenter den bransch de snart ska gå ut och jobba inom. Under 1198 möten á 10 minuter får de under en heldag chans att presentera sig och visa på den kreativitet, strategiska förmåga och handlingskraft som attraherar blivande arbetsgivare i kommunikations­branschen. Julia Elfgren - själv förstaårsstudent på Berghs - minglade med några av Berghs studenter för att ta reda på hur de upplevt dagen.

Amelia Westerberg, läser Public Relations

Hur har du förberett dig inför Berghs Career Day?

Jag hade förberett mig med visitkort haha! Jag har inte riktigt hunnit bli nervös.

Vilken byrå träffade du nu?
R/GA! Det verkar sjukt intressant och var mycket större än jag trodde.  Jag visste lite om dem innan, men nu känns det mycket klarare. Det var kul, de var supertrevliga.

Vad har du för förväntningar på Berghs Career Day?
Att jag kommer träffa många intressanta människor från branschen, och lära mig mer om var jag vill vara. Vilka människor det är som ligger bakom alla case, som faktiskt är på de byråer man hör så mycket om. Sedan är det viktigt för mig att få jobba i en dynamisk och skön miljö.

1573

Jakob Jerremalm, läser Grafisk Design 

Hur har du förberett dig inför i dag?
Egentligen inte så mycket, men mer mentalt än faktamässigt. De byråer jag har önskat har jag bett om att få träffa för att jag vet lite om dem.

Hur var första mötet?
Det var en träff som var fenomenal! Jag var supernervös innan men det blev mysigt! Jag träffade Åkestam Holst och det kändes bra.

Vad hinner man säga på tio minuter?
Hade tur, ingen kom efter mig så jag satt i arton minuter! Det var helt perfekt. Jag visade inget från portfolion, utan jag ville visa min personlighet. Tror att det beror på vilka jag träffar om jag behöver visa portfolio, men det behövdes inte nu.

1574

Amelie Farmer, läser Digital Strateg/Kreatör 

Hur förbereder man sig bäst inför Berghs Career Day tror du?
Jag har gjort research på alla byråer som jag ska träffa. Skrivit ner vad jag tycker om dem, och markerat varför jag gillar deras arbeten. Och fixat min portfolio!

Vad tycker du om Berghs Career Day hittills?
Kul! Stressigt! Men jätteroligt!

Vad hinner man säga på tio minuter?
Allt och ingenting. Det är lätt att man hamnar i ett långt small talk, kommer på sig själv och bara “JUSTE!” jag sitter på speed dating! Nu måste vi fokusera!

1578

Marcus Berggren, läser Produktionsledning 

Hur har du upplevt Berghs Career Day hittills?
Kul och intensivt! Jag behöver jobba mer med hisspitchen har jag upptäckt precis. Det känns som man måste klämma in så mycket på 10 minuter. Klämma in rätt saker, vad nu det är.

Vad har du velat berättat på dina speed dates?
Vad jag är intresserad av och så berättar jag varför jag passar in med mina kunskaper, på deras byrå eller företag.

Har du träffat någon byrå/företag du inte visste så mycket om innan som du blivit intresserad av?
Acne visste jag inte mycket om, vet bara att de gillar klassisk reklam. Jag fick veta nu att de har en reklamdel och en interactive-del på byrån. Acne var mycket intressantare och öppnare än jag trodde!

1576

Nellie Sörman, läser Strategisk kommunikation 

Vad tror du att du kommer få ut av Berghs Career Day?
Jag tror att man inför framtiden kommer känna sig mycket säkrare och mer avslappnad inför möten med nya byråer.

Vad hinner man säga och göra på tio minuter?
Jag får en känsla av att man bara hinner säga sitt namn och vad man gör, men jag tror att man hinner säga allt och ingenting. Samtalen formas efter den man sitter mittemot, och känna av vad dem är ute efter. Jag tror det bästa är att säga så mycket bra om sig själv som möjligt!

1577