Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs i Berlin: “Fyra nedslag i tid och rum”

img

I kursen “Digital kommunikation” har tvåorna på programmet Art director/Copywriter jobbat med briefen från tävlingen Future Lions. Under kursen har grupperna fått handledning via skype av byrån AKQA och som avslutning fick de chansen att åka till Berlin och pitcha sina lösningar på plats. Läs studenternas dagbok från vistelsen!

Februari 24, 2016

Onsdag 17 februari 20.00 - “10 000 meter upp i luften”

Trångt och bullrigt, gratis WIFI, spända rumpor och krullade tår. En hel klass sitter och andas förväntningar på Norwegians flight DY4507 som är påväg mot Berlin och AKQA. Tänk om vi kraschar och hamnar på en öde ö? Vem skulle vara gruppens ledare? Blir det ö-råd? När skulle resten av skolan märka att vi var borta?

Torsdag 18 februari 13.00 - “En timme kvar till pitch”

Luften är tjock, trots att rummet är stort och har en hel vägg som består av fönster. Två dussin reklamstudenter vandrar omkring som vålnader och provpitchar medan AKQA-gänget bygger upp sitt jurybord. Vissa skrattar för sig själva och levererar slutklämmar, andra berättar med förtvivlade blickar om det problem som gruppen försöker lösa och några bara stirrar, de verkar ha sitt medvetande någon annanstans (vi hoppas dem är på en lycklig plats).

Torsdag 18 februari 17.00 - “Pitchen är över”

Som känslan av att komma ut från en bastu där man varit alldeles för länge. Luften i pitchrummet är lätt och fylls nu av endorfiner, kramar och fina ord. En tung klump har släppt från klassens gemensamma axlar och den här känslan måste ju firas och skålas. Finns Lion bar i Berlin?

Fredag 19 februari 15.00 “Workshop med AKQA”

Tillbaka i samma rum som igår, med många “SKÅL” ekandes i minnet. Det är post-it lappar över hela väggarna, pingisbollar flyger fram och tillbaka och lite här och var står ett Future Lion och ser mysigt ut – det känns nästan som hemma!

Och så tar det slut lika plötsligt som det började. Tack för allt!

Ida Colliander & Petter Esbjörnsson, RAC1416