Höstens kvällskurser på Berghs

Berghs hus

Planera hösten redan nu! Öka dina chanser att hitta ett nytt jobb, utvecklas där du är – eller ta nästa steg i karriären. Fyll på med kunskap, utöka ditt nätverk och få ny energi. Här är listan med höstens kvällskurser! Skicka in din ansökan i god tid så att kursen inte hinner bli fullbokad!

Skrivet av Berghs School of Communication
Mars 8, 2022

  • Du kan alltid söka fler än en kurs medan du funderar och bestämmer dig!
  • Din ansökan blir bindande först när du blivit erbjuden en plats och sedan aktivt tackat ja.
  • Tips! Vänta inte till sista ansökningsdag med att skicka in din ansökan!

HÄR ÄR BERGHS KVÄLLSKURSER HÖSTEN 2022

(sorterade efter kursnamn)

Art Direction
Ta dina kunskaper inom art direction och grafisk formgivning vidare. Fördjupa dig inom strategi, koncept och visuellt genomförande. Med den här kursen på ditt CV är du väl förberedd för att fortsätta din karriär som Art Director.
Kursansvarig: Robert Hedlund
Kursstart
: 12/9

Att skriva Start
Har du alltid drömt om att få skriva? Gör verklighet av det! Under den här kursens tio veckor får du en inblick i hur det är att ha skrivandet som yrke. Du kommer att få träffa manusförfattare, copywriters, författare och journalister. Självklart kommer du också att få skriva.
KursansvarigSofia Lundberg
Kursstart: 21/9 

Berghs Intro
Är du nyfiken på kommunikations­branschen? Har du ett intresse för att tänka kreativt och idébaserat men vill få en bild över vilka möjligheter som finns inom studier och yrkesval i kommunikations­branschen? Då är Berghs intro kursen för dig!
Kursstart:
Publiceras då vi stängt ansökan till vårens kurs.

Copywriting
Din uppgift som copywriter är att få dina läsare att tänka, känna eller göra något. Kursen ger dig kunskaper och verktyg som är nödvändiga för att skapa, välja, formulera och nå fram med dina budskap och texter. Du kommer att träna på att utveckla koncept, kampanjer och kommunikativa lösningar.
Kursansvariga: Embla Sue Panova
Kursstart:
12/9

Digital kommunikation Start
Den här kursen ger dig grundläggande kunskap inom digital PR och marknadsföring, sociala medier och om hur du håller dig uppdaterad. En perfekt start att bygga vidare på!
Kursansvarig: Charlotte da Silva
Kursstart: 21/9

Foto Start
Här får du en introduktion till fotografyrket och inblick i vilka grunder som är viktiga för att kommunicera med hjälp av kameran.
Kursansvariga: Fredrik Andersson och Håkan Elofsson
Kursstart: 13/9

Grafisk design
Du som är vass på grafisk design och vill ta dina kunskaper vidare för att kunna börja skapa visuell kommunikation får med dig många konkreta verktyg härifrån. Här lär du dig hur du använder dina grafiska uttryck för att bäst kommunicera budskapet till rätt målgrupp.
Kursansvarig: Anna-Karin Sundin
Kursstart:
12/9

Grafisk design Start
Du som är nyfiken på hur det är att jobba som visuell designer kan ta ditt första steg med introduktionskursen Grafisk Design Start. Du får en övergripande förståelse för vad yrket kan innebära genom en rad olika synsätt, metoder och verktyg och sedan lösa kommunikativa utmaningar med hjälp av dessa.
Kursansvarig: Carolina Laudon
Kursstart:
21/9

Kommunikation och PR
Det här är en kurs för dig som vill bygga på och spetsa din kompetens inom kommunikation och PR. Kursen ger dig både teoretisk och praktisk kunskap om hur du arbetar med kommunikation och PR idag, från strategi till genomförande.
Kursansvarig: Per H Frykebrant
Kursstart:
12/9 

Marknadsföring Start
Välkommen att ta ett första kliv in i marknadsföringsvärlden med den här kursen! Här skaffar du dig grundläggande kunskap om hur marknadsföringsarbetet går till och lär dig en lång rad begrepp och modeller som du kommer få nytta av – hur du än väljer att gå vidare.
Kursansvarig: Rosie Kropp
Kursstart
: 21/9

Marknads­kommunikation
En spännande och utvecklande kurs för dig som redan har arbetat med kommunikation på något sätt och nu vill skaffa dig ännu mer kunskap inom marknads­kommunikation. Här ligger fokus på att ge dig grunderna inom ett lyckat kommunikationsarbete med verktygen strategi, koncept, PR och content.
Kursansvarig: Karolina Moberg
Kursstart: 12/9

PR Start
Du som är nyfiken på kommunikation i allmänhet och PR i synnerhet har mycket att hämta på den här kursen. Här lär du dig hur ett effektivt PR-arbete kan se ut och får börja bygga den verktygslåda som du kommer ha nytta av i ditt dagliga arbete om du bestämmer dig för att satsa på PR fullt ut.
Kursansvarig: Dian Martinez Valencia
Kursstart: 21/9

Projektledning
Vill du lära dig mer om projektledning av kommunikationsinsatser? Här går du igenom de olika stegen i ett projekt och får chans att jobba med ett case hela vägen från brief till genomförande.
Kursansvarig: Helena Aru
Kursstart: 
12/9

Osäker på vilken kurs du ska välja?

  • Tips! Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar om just den kursen. Exempelvis intervjuer med lärare eller kursdeltagare.
  • Tvekar du fortfarande eller har svårt att övertyga din chef om varför du ska gå? 5 anledningar varför du borde vidareutbilda dig på Berghs.

Ansök i god tid för att försäkra dig om att få en av de åtråvärda platserna.
Hoppas att vi ses på Berghs i höst!

Här hittar du hela Berghs kursutbud – för vi har inte bara kvällskurser, utan även kurser på dagtid och på distans.