Den här artikeln är inaktuell (eller har något år på nacken).  Här är Berghs aktuella kursutbud!

Höstens kvällskurser på Berghs

Öka dina chanser att hitta ett nytt jobb, utvecklas där du är – eller ta nästa steg i karriären. Fyll på med kunskap, utöka ditt nätverk och få ny energi. Här är hela listan!

Här är 5 tips för att hitta rätt kurs. Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar om just den kursen. Exempelvis intervjuer med lärare eller kursdeltagare – ett bra sätt att få veta mer. Så här har vi förberett för att säkerställa en trygg plats på skolan.

Kvällskurserna hålls i Berghs lokaler på Sveavägen 34 i Stockholm samt online via Zoom. Se detaljerad information på respektive kurs. Alla kvällskurserna, utom Berghs Intro, är 10 veckor och du har lektion en kväll i veckan. Däremellan är det hemuppgifter och projektarbete. Många som läser en kvällskurs arbetar heltid, andra är mellan jobb eller jobbar deltid.

BERGHS KVÄLLSKURSER HÖSTEN 2020

(sorterade efter kursnamn)

Art Direction
Den här kursen vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper inom art direction eller grafisk formgivning och som nu vill utveckla din strategiska och konceptuella kompetens.
Kursansvarig: Robert Hedlund
Kursstart
: 15/9

Att skriva Start
Har du alltid drömt om att få skriva? Gör verklighet av det! Under den här kursens tio veckor får du en inblick i hur det är att ha skrivandet som yrke. Du kommer att få träffa manusförfattare, copywriters, författare och journalister. Självklart kommer du också att få skriva.
KursansvarigSofia Lundberg
Kursstart: 14/9 

Berghs Intro
Är du nyfiken på kommunikationsbranschen? Har du ett intresse för att tänka kreativt och idébaserat men vill få en bild över vilka möjligheter som finns inom studier och yrkesval i kommunikationsbranschen? Då är Berghs intro kursen för dig!
Kursstart 1:
Fullbokad
Kursstart 2:
6/10

Copywriting
Din uppgift som copywriter är att få dina läsare att tänka, känna eller göra något. Kursen ger dig kunskaper och verktyg som är nödvändiga för att skapa, välja, formulera och nå fram med dina budskap och texter. Du kommer att träna på att utveckla koncept, kampanjer och kommunikativa lösningar.
Kursansvariga: Embla Sue Panova
Kursstart:
15/9

Digital kommunikation Start
Den här kursen ger dig grundläggande kunskap inom digital PR och marknadsföring, sociala medier och om hur du håller dig uppdaterad. En perfekt start att bygga vidare på!
Kursansvarig: Charlotte da Silva
Kursstart: 17/9

Foto Start
Här får du en introduktion till fotografyrket och inblick i vilka grunder som är viktiga för att kommunicera med hjälp av kameran.
KursansvarigaHåkan Elofsson
Kursstart: 16/9

Grafisk design
Du som är vass på grafisk design och vill ta dina kunskaper vidare för att kunna börja skapa visuell kommunikation får med dig många konkreta verktyg härifrån.
Kursansvarig: Anna-Karin Sundin
Kursstart:
15/9

Grafisk design Start
Du som är nyfiken på hur det är att jobba som visuell designer kan ta ditt första steg med introduktionskursen Grafisk Design Start. Du får en övergripande förståelse för vad yrket kan innebära genom en rad olika synsätt, metoder och verktyg och sedan lösa kommunikativa utmaningar med hjälp av dessa.
Kursansvarig: Sophia Wood
Kursstart:
15/9

Kommunikation och PR
En kurs för dig som vill bygga på och spetsa din kompetens inom kommunikation och PR. Kursen ger dig både teoretisk och praktisk kunskap om hur du arbetar med kommunikation och PR idag, från strategi till genomförande.
Kursansvarig: Per H Frykebrant
Kursstart:
14/9 

Marknadsföring Start
Här skaffar du dig grundläggande kunskap om hur marknadsföringsarbetet går till och lär dig en lång rad begrepp och modeller som du kommer få nytta av – hur du än väljer att gå vidare.
Kursansvarig: Rosie Kropp
Kursstart
: 15/9

Marknadskommunikation
Den här kursen är för dig som vill läsa en uppdaterad och bred kurs i marknads­kommunikation. Här ligger fokus på att ge dig grunderna inom ett lyckat kommunikationsarbete med verktygen strategi, koncept, PR och content.
Kursansvarig: Karolina Moberg
Kursstart
: 14/9

PR Start
Här lär du dig hur ett effektivt PR-arbete kan se ut och får börja bygga den verktygslåda som du kommer ha nytta av i ditt dagliga arbete om du bestämmer dig för att satsa på PR fullt ut.
KursansvarigAndrea Almström
Kursstart: 15/9

Projektledning
Här går du igenom de olika stegen i ett projekt och får chans att jobba med ett case hela vägen från brief till genomförande.
Kursansvarig: Jenny Kaiser
Kursstart: 
Ansökan till VT21 öppnas inom kort

När ska du söka?

Sista ansökningsdag står på respektive kurs. Vi behandlar ansökningarna i turordning och söker du sent riskerar du att kursen redan är fullbokad. Din ansökan blir först bindande då du blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan tackat ja.

Osäker på vilken kurs du ska välja?

Tips! Ofta finns det allra längst ner på en kurssida relaterade artiklar om just den kursen. Behöver du grundläggande kunskap i ämnet du vill studera rekommenderar vi dig att ta en titt på våra startkurser. Om du redan har lite erfarenhet och vill specialisera eller fördjupa dig är det istället Professional du ska hålla koll på.

Utöver kvällskurser har vi även distanskurser samt dagkurser och intensivkurser på Sveavägen 34. Här är 5 tips för att hitta rätt kurs och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs.

Nyfiken på vad tidigare deltagare tyckte om sin tid på Berghs? Då rekommenderar vi dig att läsa våra Efter kursen-artiklar. I artikelserien Praktiska tips har vi bett Berghs kursansvariga, gästföreläsare och andra professionella att dela med sig av sina bästa tips inom just sitt expertisområde.

Tvekar du fortfarande eller har svårt att övertyga din chef om varför du ska gå? 5 anledningar till varför du borde vidareutbilda dig på Berghs.

Ansök nu för att försäkra dig om att få en av de åtråvärda platserna.
Hoppas att vi ses på Berghs i höst!

Här hittar du hela Berghs aktuella kursutbud

Taggar: