Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs Student Lab drar igång nytt projekt

Student Lab är formatet som hjälper företag med nytänkande och innovativa idéer. Nyexaminerade studenter från olika skolor samlas och jobbar med ett skarpt uppdrag. I november utmanar Arvalla Student Lab i att ta fram koncept för projektet Odling 4.0. Läs mer om Student Lab och utmaningen här!

Student Lab är en dag där studenter från olika skolor tar sig an en kommunikativ utmaning som ett företag står inför. Studenterna delas in i olika grupper som under en intensiv heldag arbetar med ett skarpt case och får ta fram olika tänkbara lösningar som sedan presenteras för uppdragsgivaren vid dagens slut. 

Nu är det Arvalla AB som är uppdragsgivare för Student Labs kommande projekt, Odling 4.0. 

"Odling 4.0 är ett superspännande innovativt projekt inom jordbruk och digitalisering. Vi vill samarbeta med företag och organisationer som är villiga att utmanas samt tänka på nya kreativa sätt när det gäller kommunikation och det är också anledningen varför projektägarna Arvalla AB vill jobba med studenter som garanterat kommer att bidra till nya ideér och input från ett utomstående perspektiv," Carolina Diniz, produktionsledare Berghs solutions. 

Projektet Odling 4.0 finansieras av EU’s Jordbruksfond via Jordbruksverket och drivs av 12 partners. Konceptet går ut på att driva digitalisering av lantbruksverksamheter och öka lönsamheten genom att visualisera svaga delar i produktionsflödet. 

Vill du veta mer om projektet eller är du student och vill delta i uppdraget? Mer information hittar du här!