Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs studenter 5 av 7 nominerade i Gulltaggen 2018

syria2

När den prestigefulla nordiska konferensen och tävlingen Gulltaggen offentliggjorde sina nomineringar inför 2018 års prisutdelning i Oslo stod Berghs studenter för inte mindre än fem av totalt sju nominerade bidrag i kategorin Nordiska studentpriset. Här är kampanjerna som vann juryns hjärtan.

Mars 22, 2018

Gulltaggen är en årlig webbkonferens och tävling där varje år de klarast lysande stjärnorna på webbhimlen prisas. Inför 2018 års upplaga står Berghs studenter för hela fem av de totalt sju nominerade studentbidragen. En stor bedrift! Här är fyra av bidragen som vann juryns hjärtan och hamnade därmed på årets shortlist bland alla inskickade bidrag. Tävlingen avgörs den 26 april. 

Welcome to Syria: Jack Strömer, Victor Lindkvist och Simon Magnusson

Gruppens kommentar: 

“Vi tog oss an det blygsamma uppdraget att sätta käppar i hjulet för ISIS rekryteringsprocess. Strategin bygger på två saker. Att en radikaliserad person bara kan nås av någon som gått igenom samma sak, och att allas väg till Syrien är olika - både när det kommer till rekrytering och färdväg. Idén är att ge blivande ISIS-rekryter en väg ut, genom att koppla ihop dem med fd medlemmar via välkomst-smset de får vid ankomst till Syrien.”

The Gamechanging Mode: Victor Lindkvist och Simon Magnusson

Gruppens kommentar: 

“Idén i sig har egentligen ingen unik kreativ höjd, utan handlar främst om representation. Som TV-spelande pojkspolingar kunde vi se våra fotbollsproffsdrömmar speglas på skärmen. Även om det inte hjälpte, så är det bara orimligt att någon ska gå miste om det pga könstillhörighet.”

Ditch the Label: Jack Strömer, Victor Lindkvist och Gustaf Haffling

https://vimeo.com/231391007

Gruppens kommentar: 

“När vi började vårt arbete så kom vi ganska fort in på problemet med att ordet mobbning/bullying har blivit urvattnat. Det kan verkligen betyda vad som helst, och väldigt många brott som skulle rubriceras som t.ex sexuella trakasserier, övergrepp eller misshandel blir väldigt ofta rubricerat som “mobbning” bara för att det händer i skolan. Därför ifrågasätter vi själva ordets innebörd i vårt case, som vi även fick pitcha på One Show's Client Pitch i New York förra året.”

Snapchat Rubber: Jack Strömer och Victor Lindkvist

https://vimeo.com/213357187

Gruppens kommentar:

“Ett enkelt case som mer är ett förslag till en funktion för snapchat. Vi såg ett ted talk som tog upp problemet med att känsliga bilder som har skickats i förtroende ofta sprids och att det är väldigt svårt att stoppa den spridningen när den väl har tagit fart. Eftersom att detta sker på Snapchats plattform, ville vi att de skulle ta ett större ansvar och förhindra att bilderna sprids. Så vi gav oss på att förpacka det på ett kärleks- och sex-positivt sätt i en enkel casefilm!”

Nominerade blev också caset Apple Atmosphere av Adam Stark, Hanna Lundberg, Hugo Barne och Svante Ahlman. De väljer att inte publicera sitt bidrag då de tävlar med bidraget i andra tävlingar.