Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Career Day 2013 i full gång

careerday

Lokalerna på Sveavägen 34 är sällan tomma på lördagar, men idag är det något alldeles extra. 24 byråer har för dagen ockuperat Berghs lektionssalar, och alla har de digra scheman då Career Day innebär ett stort antal snabba träffar med Berghs 180 studenter.

Det sorlar i klassrummen när studenter och byråer ska försöka få så mycket som möjligt sagt, och uppfattat, på de tio minuter de har med varandra. Utanför rummen står redan nästa student i kö, så det gäller att vara snabb och ställa alla de där frågorna man undrat över om sin potentiella framtida arbetsplats, samtidigt som man ska hinna presentera sig själv och visa vad kan vill och kan. En inte helt enkel uppgift, kan tyckas, men de antar den med bravur. 

Idag har Berghs studenter fått besök av inga mindre än 72 and Sunny (Amsterdam), ANR BBDO, DDB, Deportivo, Edelman, Garbergs, Golin Harris, Ingo, John Doe, Jung, Jung von Matt (Hamburg), King, Lowe Brindfors, M&C Saatchi, Prime, R/GA (Stockholm & London), Saatchi & Saatchi (Stockholm & EMEA), The Talent Business, The World Loves, VCCP (London), Wieden + Kennedy (Amsterdam) och Åkestam Holst. 

Förutom att speedejta studenter pågår dessutom dagen till ära en VD-rekrytering, då Golin Harris för andra året i rad letar efter en "VD för en dag - med full vd-lön". Initiativet, som startade vid förra årets Career Day, har som mål att knyta till byrån morgondagens PR-stjärnor, personer som vill vara med och skapa framtidens kommunikation. "Jag tror på att låta människor växa i sina yrkesroller och ge medarbetarna stort utrymme och ansvar. Därför lämnar jag över ledarskapet under en dag till en kandidat som får prova vingarna hos oss från ett perspektiv som kanske skiljer sig från den position nyutexaminerade studenter brukar hamna på", sade då Golin Harris VD och grundare, Sofia Heidenberg. Förra årets vinnare, Leyla Öfwerström, anställdes strax efter sitt dygnslånga vd-uppdrag på byrån, som idag hoppas göra samma typ av resa. 

Med på Career Day 2013 finns även Edelman, som i veckan tillkännagav ett nytt samverkansprojekt med Berghs. Ett internationellt internship program instiftas med start i höst. Programmet ger 6-8 pr-intresserade studenter från Berghs diplomutbildningar chans till en praktikperiod på ett av Edelmans kontor i Berlin, Amsterdam, London och Hamburg. Läs mer om programmet här eller här

”Många av de allra bästa har gått på Berghs och det ska bli superkul att få träffa morgondagens stjärnskott. Förutom höstens internship vill vi stärka upp med en pr-driven kreatör till vårt Stockholmskontor”, säger Johan Rynell, Creative Planner på Edelman som idag deltar vid Berghs Career Day.

För att se bilder från årets Career Day på Berghs - ta en titt i albumet på Facebook

705

704

703

702