Artiklar

Det våras för storslam i Young Ones

Berghs studenter har återigen levererat i absolut världsklass i den prestigefyllda tävlingen ”Young Ones”. 22 studenter åker i helgen till New York för att ta emot priser för 18 olika tävlingsbidrag.

Skrivet av Maxime Jonsson
Maj 10, 2024

Tävlingen "Young Ones" arrangeras av The One Club for Creativity och riktar sig till studenter världen över. Tävlingen är högt ansedd inom den kreativa industrin och fungerar som en plattform för framväxande kreatörer att få erkännande och kickstarta sina karriärer.

18 tävlingsbidrag från Berghs kommer tilldelas priser i olika kategorier och valörer, och ytterligare 15 bidrag meriteras.

En av studentgrupperna som kommer att prisas består av Miranda Kyker, Lucas Klarén, Hanna Blomstrand, Cajsa Winqvist och Stella Jeansson – samtliga studenter på Art Director/Copywriter-programmet på Berghs.

Ni kommer tilldelas ett pris för ert bidrag “The Game Face”, frågan är bara vilken valör det blir. Vad är (pun intended) det vinnande konceptet?
- En stor stark…sol och att vara på bristen till utmattning strax innan sommarlovet, haha. Men också såklart en stark och tydlig idé utan överflödiga krusiduller. Vi hade lyxen med att hitta den magiska skärningspunkten mellan män och smink som vi sedan kunde göra något roligt med.

Hur kom ni på idén med fotbolls-SPF?
- Idén kom till oss under kursen “idé- och konceptutveckling” under vårt första år på Berghs. Danmark rankar tredje högst i världen bland hudcancerfall och män är ganska dåliga på att smörja in sig med SPF. Danmark är däremot bra på fotboll och i deras supporterkultur finns ett helt annat insmörjningsbeteende hos män. Det var en konvention som öppnade massa kreativa möjligheter för oss.

Här kan du se mer från bidraget "The Game Face".

Ni är fem personer som har jobbat med caset – hur har processen sett ut?
- Att vara många kan vara en blessing and a curse, men i vårt fall fanns det en tydlig idé som vi alla var med på, så den var lätt att arbeta ut. Då underlättar det med fler händer i processen och hela caset var klart på en vecka.

Vad har ni lärt er av att tävla i Young Ones?
- Att inte krångla till det och har du ett gammalt case i byrålådan som du tror på, kör!

Stort lycka till och ha det så roligt i New York!
- Tack, det ska vi! 24 grader och sol väntar, solskyddet är nedpackat!

The Young Ones prisutdelning äger rum i New York kvällen den 13 maj lokal tid.