Berghs tar nomineringsrekord i prestigefyllda Young Ones

I veckan släppte en av världens främsta kommunikationstävlingar One Show sin årliga så kallade “short list” (nomineringar) till den prestigefyllda studenttävlingen Young Ones. Berghs studenter har blivit nominerade hela 67 gånger i årets upplaga av tävlingen, det är rekord jämfört med förra året (52). Vi pratade med Rikard Linder som är programansvarig för Art Director/ Copywriter-programmet på Berghs, vilken är “the secret sauce” bakom studenternas framgångar.

Skrivet av Berghs School of Communication
April 14, 2023

Kan du se vilka som är framgångsfaktorerna för dina studenter? Hur kommer det sig att de fått så många nomineringar just i år?

– Bra fråga! Svaret är ganska enkelt: det är hårt jobb som ligger bakom nomineringarna. Varför det är så många nomineringar just i år tror jag handlar om att vi har studenter som satsat hårt på flera av årets Young Ones-briefer, men även många som förfinat andra projekt från utbildningen med goda vinstchanser i kategorin Art Directors Club (ADC). Extra kul är det med så många nomineringar i “Portfolio-kategorin”!

Vad är det mest givande med att vara programansvarig för Art Director/Copywriter-klassen?

– Det är otroligt inspirerande att träffa, lära känna och coacha människor som är i begynnelsen av sin kreativa karriär. Jag måste vara på tårna precis hela tiden och lär sig minst lika mycket som jag lär ut.

Under två års studier på Berghs, vilka skulle du säga att de viktigaste färdigheterna studenterna behöver för nå framgång i tävlingarna?

– Fokus på insiktsfullt idéarbete är absolut en av framgångarna! Många andra skolor i Young Ones är mer tydligt designinriktade. Berghs studenter jobbar dessutom med flera briefer samtidigt och lär sig  att det är okej att börja om – även sent in i processen – vilket är en annan framgångsfaktor.

Slutligen; vi vill gärna ha del av ingredienserna till din “secret sauce” i hur man vinner reklamtävlingar!

– På Berghs har jag försökt driva ett kreativt ledarskap med mjuka värden för att ge plats åt hårt jobb. Något som leder till att studenterna tar ner garden och hjälper varandra. Det blir en härlig gemenskap som gynnar alla givet hur många namn som faktiskt är representerade i årets “shortlist”.

Vinnarna i årets upplaga av Young Ones presenteras i slutet av maj 2023. 

Här finns hela listan över de nominerade 2023 att ladda ner. 


Relaterade artiklar

The Young Ones

Sebastian Pandonis topprankad i årets The Young Ones: ”Det känns sjukt fett och helt overkligt”

Förra veckan avgjordes One Shows prestigefyllda studenttävling The Young Ones. Med hela 38 prisbelönta studenter blev det storvinst för Berghs i år. Skolan blev bäst i världen i kategorin Brief och landade en tredjeplats i hela tävlingen sett till högst antal poäng. Utöver det är de fyra mest belönta studenterna i årets The Young Ones studenter från Berghs. En av dessa är stjärnskottet Sebastian Pandonis, som landade förstaplatsen i kategorin Brief. Vi har intervjuat honom om hans vinster och hans bästa tips till studenter som själva är tävlingssugna.

Läs mer
Case

Berghs Ranked Amongst Top 5 Schools Worldwide

In the last five years, Berghs has continued to impress at One Show's student competition "Young Ones," ranking amongst the Top 5 schools in the world and the best school in Europe. At the 2022 Young Ones awards, Berghs continued to cement its place as one of the most successful communication schools in the world, with all 17 student entries taking home a prize across categories.

Läs mer
One Show

Berghs topprankas i One Show

Årets One Show rankar Berghs på tredje plats som en av världens bästa skolor i kommunikation. Berghsstudenten Carl Laurén plockar dessutom hem flest poäng i tävlingen och rankas som #1 av alla studenter världen över. – Det är sjukt kul att vara rankad etta, känns helt overkligt, säger vinnaren Carl Laurén. På Berghs är vi stolta över våra studenter som kammar hem totalt 20 priser i tävlingen, och detta år slog vi rekord.

Läs mer