Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Digifredag 24

I veckans spaning från våra digitala strateger och kreatörer, också känd som Digifredag: VR, Elscootrar och it-jättar som fyller jämt. Detta och mycket mer!

Skrivet av David Lindh
September 28, 2018

Väderprognos: Elscooter-regn väntas i Stockholm

Svenska elscooterbolaget Voi syns inte bara utanför Berghs entré, utan på många ställen i Stockholm city. Voi har tagit in 25 miljoner i sin första runda. Bolaget ska växa så det knakar, samtidigt verkar en amerikansk jätte vara på väg in i Sverige...

Säg hej då till sladdar!

Äntligen får man väl ändå säga? Nu släpper Oculus ett fristående VR-headset.

Youtube Gaming går i graven

År 2015 släppte videonätverket Youtube en fristående app för strömmat spel som skulle utmana Twitch. Men användarna hittade aldrig till riktigt till Youtube Gaming. Då kan det bli svårt.

H&M steppar upp sitt självscanningsgame

H&M jobbar inte bara på att utveckla sin e-handel. Nu inför man även självskanningskassor - som första klädmärkesbutik i Sverige.

Ditt synska Wifi

Nu kan ditt Wifi berätta hur många personer som finns i rummet – utan att de är uppkopplade! Systemet använder en matematisk modell för att "se" hur många personer som är i rummet, baserat på signalstyrkan.

Hurra för Google!

Sökmotorjätten fyller 20 år idag den 27/9 2018. Det firar Google med att ta dig på en rundtur i sitt allra första kontor, eller ja, garage - i Google streetview!