Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Efter examen: Louise tävlade sig till drömjobbet på Prime

louisemoberg

Louise Moberg studerade till Art Director på Berghs fram till våren 2015. Direkt efter att hon tagit examen fick hon, tillsammans med sin klasskamrat Nadine Le Gros, sitt drömjobb som Creative/Art Director på Prime genom att delta i tävlingen Prime Creative Awards.

Att Berghs studenter lyckas bra efter sin examen är ett faktum. Fler än 95% av Berghs alumnistudenter har de facto ett jobb sex månader efter avslutad utbildning på Sveavägen i Stockholm. Men vad menas egentligen med “att lyckas” och vilka typer av stigar är det våra studenter väljer att trampa sig fram på?

I den här artikelserien har vi intervjuat en rad alumnistudenter om vad som hände efter att de tagit sin examen från Berghs. Vi får höra om deras coola, roliga, ovanliga, avancerade eller på något annat sätt imponerande jobb och ta del av deras bästa tips på hur man bäst ska börja sin bana mot sitt eget drömjobb - en bana som ter sig olika för alla olika studenter men har ett gemensamt startskott: de sökte till Berghs.

Kan du berätta om din studietid på Berghs?
Två intensiva år tillsammans med snälla och engagerade människor i en mix av glädje, hybris och prestationsångest.

Hur kändes det när du tog examen, hade du en klar idé om vad du ville jobba med?
Jag hade turen att ha ett jobb klart när jag tog examen. Mitt mål var att jobba på en stor eller medelstor byrå i Stockholm och så blev det.

Hur fick du ditt nuvarande jobb?
Jag deltog i tävlingen Prime Creative Awards som Prime anordnar. Efter tävlingen fick jag och min medtävlande Nadine Le Gros erbjudande om att jobba som kreatörsteam på Prime.

Vad är det roligaste med det?
Variationen! Prime är en stor byrå med drygt 120 anställda och har en väldigt bred kundportfölj. Det gör att jag i mitt jobb får en inblick i helt olika typer av företag och branscher. Och jag får göra det tillsammans med väldigt smarta och snälla kollegor.

Vad är det mest utmanande?
Tidsbristen. Att hitta de bästa lösningarna kräver att man verkligen förstår kunden och uppdraget. Något som är svårt när det ibland inte finns så mycket tid som man kan önska.

Kan du beskriva hur ”en vanlig dag” på jobbet ser ut?
Jag brukar komma till kontoret halv 9, dricka kaffe och gå igenom dagens kalender. Oftast är det ett par möten inbokade (plus ett och annat spontant). Övrig tid lägger jag på research, idéande, förberedelse inför kundpresentation eller genomförande av en idé (plåtning, inspelning eller liknande).

Hur har dina studier på Berghs hjälpt dig i ditt jobb?
Jag har fått ett bra kontaktnät och en massa bra tips och kunskap från väldigt duktiga personer i branschen som jag helt klart har nytta av i mitt jobb. Men det kanske viktigaste av allt är att jag har blivit tryggare i min yrkesroll tack vare all den övning jag fick under mina två år på Berghs.

Vad är dina bästa tips till dem som ska söka till Berghs i vår?
Sitt inte ensam med arbetsproverna utan våga be om råd och testa dina idéer på andra. Inspireras av reklamkampanjer som du gillar men våga tänka nytt och göra det som känns bra i magen. Oftast är de bästa idéerna de enkla så krångla inte till det. Lycka till!

Vill du läsa mer om vad andra Berghsstudenter gjorde efter examen? 

Berghs Rekryterade Adam direkt efter examen - Adam Andersson på Berghs

Han fångade drömjobbet efter studierna - Axel Nygårds på AKQA