Artiklar

Fotokursen gjorde Ella trygg och inspirerad

Ella Silfverhjelm

Ella Silfverhjelm jobbar som studio manager och frilansfotograf. I höstas gick hon kvällskursen Foto Start på Berghs. “Så länge man har intresse för foto så passar denna kurs för alla” säger Ella och hyllar lärarna.

Skrivet av Anette Hamel
Juli 10, 2022

Hej! Vem är du och vad jobbar du med?

– Ella Silfverhjelm heter jag, bor i Stockholm och arbetar som studio manager på James och Perra samt frilansfotograf så ofta jag hinner. Innan dess var jag i modebranschen där jag arbetade som Head of Production samt Inhouse fotograf.

Vilken kurs gick du hos oss och vad var det som fick dig att söka denna?

– Jag gick kvällskursen Foto Start under hösten 2021. Jag har alltid älskat foto. Att ha turen att kunna arbeta med det har varit mycket lärorikt. Jag gick kursen för att fylla på med kunskap som jag kanske inte redan kände till. Och mycket riktigt fanns det mycket kunskap kvar att hämta.

Vad fick du med dig från kvällarna på skolan?

– Jag fick med mig teknisk kunskap, lärde mig exempelvis mer om tillsatt ljus – något jag visste att jag behövde fylla på inom. Men jag fick även med mig inspiration och kontakter från min tid på Berghs.

Hur var lärarna?

Fredrik Andersson och Håkan Elofsson var fantastiska. Båda extremt kunniga, men även en toppenduo som kompletterade varandra på ett sätt som fick mig att få ut så mycket jag bara kunde av kursen.

Vad tycker du var roligast på kursen?

– Det jag tyckte var roligast med kursen var att få vara med i studion som Fredrik har. Där fick vi lära oss om tillsatt ljus, något som jag såg fram emot när jag anmälde mig. Sen tycker jag att det var väldigt kul att lära känna Håkan och Fredrik. Att få bli inspirerad och se hur de jobbar på sina olika sätt.

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser i våra lokaler och på distans. Frågor? Chatta gärna med oss!

Här är Berghs kursutbud

Motsvarade kursen dina förväntningar?

– Ja, jag visste redan en hel del, men har absolut blivit klokare inom ämnet.

Var hämtar du inspiration till dina foton?

– Jag hämtar inspiration från musik/film, design/form och människor.

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

– Jag har haft stor användning av det jag lärt mig. Speciellt nu när jag arbetar i en studio där tillsatt ljus spelar stor roll. Numera kan jag förstå kunder som har varit länge i branschen och bidra med min kunskap. Jag kan även dra nytta av kursen under mina egna projekt, där grundregler kan twistas med egen fantasi för att skapa sitt egna.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Om du har intresse av foto – gå kursen! Alla i min klass var på olika nivåer vad gäller foto när kursen startade. Så länge man har intresse för foto så passar denna kurs för alla. Du kommer få kontakter, vistas i en inspirerande miljö och ha lärt dig mer än vad du kanske trodde vid kursens slut.

Låter detta som något för dig? Läs mer om Foto Start och våra andra kvällskurser.