Artiklar

Fredrik fick direkt användning av kursen i projektledning

Fredrik Weerasinghe har många strängar på sin lyra. Hösten 2021 gick han Berghs 15 veckor långa distanskurs i Projektledning. Här berättar han om sitt jobb, tiden på Berghs och vad han fick med sig.

Skrivet av Anette Hamel
April 13, 2022
Fredrik Weerasinghe

Hej! Berätta om din bakgrund och vad du jobbar med.

– Jag heter Fredrik Weerasinghe och är född och uppvuxen i Malmö. Jag studerade konst, design, foto, arkitektur och stadsplanering i Sverige, Italien, USA och England med en Magisterexamen i konst vid Central Saint Martins College of Art & Design i London, 2003. Jag är verksam i Malmö som konstnär, fotograf och grafisk formgivare och jobbar som projektledare till Konstkväll Lund i Lund. Driver även galleri Digitaliseum i Malmö samt spelar trummor i bandet Jazz Manouche Social Club.

Du gick distanskursen Projektledning under hösten 2021. Vad var det som fick dig att söka till denna?

– Jag har både som konstnär, designer och gallerist jobbat i projektformatet i många år och kände att jag ville få mer kunskap i att leda projekt och ytterligare verktyg som behövdes.

Hur var lärarna?

– Lärarna var mycket bra och i synnerhet vår kursledare Ann Westfelt som var väldigt meriterad, kunnig och som genomförde utbildningen lugnt och metodiskt och gav oss deltagare råd och pepp.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

– Ja, det gjorde den. I varje moment i kursen fick jag ut mycket information och kunskap. Kursen var mer krävande än vad jag hade förväntat mig – vilket var bra.

Vad fick du med dig?

– Jag fick med mig många råd och tips i ledarskap och god kunskap hur man startar och genomför ett projekt från projektidé till slutrapport. Jag började direkt att använda några av verktygen vi arbetade med under kursen och det har underlättat arbetet med mina olika projekt avsevärt. Verktyg som jag kommer att använda i framtiden är exempelvis SWOT-analys och GANTT-schema.

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser i våra lokaler och på distans. Frågor? Chatta gärna med oss!

Att läsa en kurs på Berghs

Hur var det att plugga på distans?

– Kursledaren var väldigt närvarande och snabb på att besvara frågor, vilket gjorde att fast det var en distanskurs så kändes den inte som om det var på distans. Om du någon gång inte hade möjlighet att deltaga i seminarier och videolektioner fungerade Berghs onlineplattform utmärkt att navigera i och ta del av det material som lagts upp. Bra och snabb kommunikation med engagerade kursledare och kursdeltagare. Engagemanget gav en mycket positiv upplevelse.

Fick du någon aha-upplevelse under kursen?

– Fick en aha-upplevelse när jag efter en kort stund navigerat runt i utbildningsportalen och insett hur bra allt var upplagt och hur lätt det var att ta del av information och uppgifter.

Hur kan en dag på ditt jobb se ut?

– Mina arbetsdagar kan te sig helt olika från dag till dag. Ena dagen spelar jag konsert live på ett ställe i Danmark och den andra dagen är jag på mitt kontor och sitter med planering, budget, löner eller så är jag iväg för att ställa ut min konst på ett galleri, på ett fotouppdrag etc.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är kreativt och stimulerande med nya utmaningar varje dag.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Jag rekommenderar starkt att gå en kurs på Berghs School of Communication och är mycket nöjd med distanskursen Projektledning.

Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.