5 saker du inte visste om att läsa en kurs på Berghs

Klocka på rosa vägg

Har du funderat på att gå en kurs på Berghs, men är lite osäker på vad du ska välja och när du ska söka? Då ska du läsa detta! Här har vi samlat fem frågor du kanske inte vet svaren på.

Skrivet av Berghs School of Communication
September 8, 2021

1. Är min ansökan bindande?

 • Du kan söka fler än en kurs medan du funderar och bestämmer dig.
 • Din ansökan blir först bindande då du via mejl blivit erbjuden en plats på din valda kurs och sedan tackat ja till platsen.
 • Vill du vara säker på att få en plats är det bra att vara ute i god tid. Vi behandlar ansökningarna i turordning och söker du sent riskerar du att kursen redan är fullbokad.

2. Min arbetsgivare ska betala min faktura. När och var ska jag uppge detta?

 • Du gör själv din ansökan via vår webb, precis som vanligt. Om du blir erbjuden en plats på kursen får du ett mejl med ett antagningsbesked och först då frågar vi dig var vi ska skicka din faktura. I samband med att du tackar ja till din plats uppger du även fakturaadress.
 • Är du chef och vill skicka en av dina anställda på en kurs måste hen själv fylla i ansökan (namn, personnummer, mobilnummer och mejladress). För att ansöka till en del av kurserna behöver hen dessutom bifoga CV och personligt brev till sin ansökan. Till vissa kurser behövs även arbetsprover. Se mer under respektive kurs vad som krävs. Frågan om fakturauppgifter sker först i nästa steg, inte direkt vid ansökan.
 • Du kan även finansiera din utbildning via våra partners Wasa Kredit och Human Finans. Läs mer här.

3. Vad innebär det att hamna på en reservlista?

 • När en kurs är fullbokad placeras du på en reservlista. Om en deltagare av någon anledning behöver hoppa av innan kursstart kontaktar vi personerna på reservlistan i turordning.
 • Att stå på en reservlista innebär inte att du förbinder dig till något förrän du blir erbjuden en plats och sedan tackar ja. Så ge inte upp!

4. Jag är osäker på vilken kurs jag ska välja. Vad gör jag nu?

 • Här är 5 tips för att hitta rätt kurs.
 • Du kan också chatta med oss eller skicka ett mejl till info@berghs.se
 • Nyfiken på vad tidigare deltagare tyckte om sin tid på Berghs? Då är vår artikelserie Efter kursen något för dig.
 • I artikelserien Praktiska tips har vi bett några av Berghs lärare att dela med sig av sina bästa tips inom just sitt expertisområde. Läs och låt dig inspireras!

5. Får jag jobb efter att ha gått en kurs på Berghs?

Det går tyvärr inte att svara enkelt på, men säkert är att en kurs eller heltidsutbildning på Berghs ger dig bättre förutsättningar. Efter din utbildning handlar det om din ambition i kombination med tidigare erfarenhet, kontaktnät och personligt driv – och förmodligen även lite flyt. På Berghs garanterar vi dig ökade kunskaper inom det område du studerar och ett utökat kontaktnät. Ibland krävs det fler kurser och ibland räcker det med en kurs för att du ska ha möjlighet att byta jobb eller karriär. Här är inspiration till dig som söker nytt jobb.

Här hittar du hela Berghs aktuella kursutbud. och svaren på de vanligaste frågorna.

Foto: Magnus Ragnvid

Taggar: