Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

"Nätverket är ovärderligt"

Jessica Seeger

Jessica Seeger läste kursen Praktisk kommunikations­strategi på Berghs under våren 2018. Här berättar Jessica om kursen, vad hon fick med sig och hur hon håller sig fortsatt uppdaterad.

Skrivet av Anette Hamel
Februari 26, 2019

Hej Jessica! Vem är du och vad jobbar du med?

Jag är en norrländska som har hittat hem i Stockholm. Möjligheternas stad, både när det gäller karriär och intressen. Karriären då? Just nu är jag inne i en spännande fas där jag ser mig om efter en tjänst inom marknad och kommunikation. I december 2018, efter sex år hos Svensk Industriförening Sinf valde jag att avsluta min tjänst som kommunikations­ansvarig.

Vilken kurs läste du hos oss och varför valde du just den?

Jag läste Praktisk kommunikations­strategi under våren 2018. Jag ville skaffa mig verktyg för att bygga upp en långsiktig kommunikations­strategi för Sinf. För mig är det viktigt att stärka kommunikations­arbetet mot verksamhetsmålen. Därtill är kursen också värdefull för min fortsatta karriär då jag vill jobba mer med strategiska frågor.

Vad har du fått med dig från kursen?

Uppgifterna som vi fick under kursens gång utmanade mig vilket jag är tacksam för. Kluriga frågeställningar fick mig att tänka till för att hitta bästa tänkbara lösning. Resultatet är att jag idag kan ta mig an frågeställningarna för en genomarbetad strategi.

Hur var lärarna?

Inspirerande och kunniga. Möjligheten att få ta del av den kunskapen och den resan som lärarna på Berghs gjort är en ynnest. Ett stort plus är att dom kommer direkt från yrkeslivet rakt in i klassrummet. Färsk kunskap!

Berätta gärna något bra minne från din tid på Berghs!

Medieträning - Kameran rakt upp i ansiktet. Innan tänkte jag - hur svårt kan det vara? Nu vet jag att det krävs träning. Det var kul, pirrigt och lärorikt.

Var det något av lektionstillfällena som kändes extra givande och isåfall varför?

Lektionen med psykologen Oskar Henrikson. Han pratade om vikten att skapa känsla runt kommunikation. För mig som kommunikatör är det viktigt att skapa känsla och begriplig kundnytta.

Har du idag kontakt med någon av dina kurskamrater?

Alla vi som gick kursen under våren 2018 har en grupp på Facebook. Vi är ett bra gäng som ses ett par gånger per termin och utbyter erfarenheter. Nätverket är ovärderligt!

Vad tycker du var roligast på kursen?

Hela upplägget med kursen. Parallellt med de skriftliga avstämningarna hade vi inspirerande föreläsningar som drev arbetet framåt. Lärarna fick oss ofta att tänka till och agera problemlösare vilket jag tycker är kul.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har både kurser på dagtid, kvällstid, intensivkurser och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

Jag har omsatt teori till praktik, vilket har bidragit till konkreta och positiva resultat för verksamheten. De frågeställningar jag har använt mig av i kommunikationsstrategin kan jag använda mig av i flera andra sammanhang. Har jag affärsmålet kan jag sätta strategin. Vilka kommunikativa utmaningar har företaget för att uppnå verksamhetsmålen och hur löser vi dem.

Har du något karriärtips?

Ta vara på ditt nätverk.

Hur håller du dig fortsatt uppdaterad inom ämnet?

Jag lyssnar på karriärpodden, djupintervjuer med framgångsrika kvinnliga ledare, av Eva Ekedahl. Sen går jag på frukostseminarium, bland annat hos Berghs. Inom kommunikations­branschen är det viktigt att hålla sig uppdaterad.

Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.