Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Erika illustrerar mera

queen galleri g

Erika Blomgren föddes på Gotland och växte upp i Örebro. Efter studier i modedesign på Textilhögskolan i Borås gick hon Berghs distanskurs Illustration våren 2009. Idag fokuserar hon helt på illustration och driver eget med bas i Malmö.

April 21, 2010

”Jag gick Berghs distanskurs Illustration för att jag ville känna efter om yrket illustratör skulle vara intressant för mig, och det var det! Jag ville pröva olika tekniker så att jag lär mig bredden och på så sätt förbereda mig för att jobba på olika slags uppdrag.”

Erika återvände nyligen från en resa till Tanzania där hon arbetat med mode- och reklamuppdrag. Nu satsar hon helhjärtat på illustration. I framtiden vill Erika jobba som illustratör i hela världen.

7

Till vänster: Illustrationen Blueeyes

”Jag vill fortsätta att jobba som illustratör i framtiden, gärna utomlands. Jag trivs med att vara på resande fot och jag gillar friheten, att bestämma över min egen tid. Min naiva dröm är att jobbet ska ge mig det!”

Inspiration hämtar Erika från de resor hon gör och kulturer hon får uppleva. Henna personliga stil är en mix av sensualitet och femininet med en underliggande känsla av mörker.

”Just nu jobbar jag med en egen utställning i Lund, kring temat ’Alice i Underlandet’. Jag har även en del uppdrag som lärare på Textilhögskolan i Borås i modeillustration, vilket är jätteroligt!”

9

Till vänster: Illustrationen Nailpolish