Artiklar

Från Berghs Bachelor till UX/UI-design på Ravensbourne i London

23-åriga Lovisa Herfindal från Helsingborg studerar sitt tredje och sista år av det internationella kandidatprogrammet Berghs Bachelor. Hon började sina studier på Berghs i Stockholm, och har sedan dess studerat UX/UI Design på Ravensbourne University, en av våra partnerskolor i London. Vi har intervjuat henne om hennes studier, livet i London och hennes framtidsplaner.

Skrivet av Respina Gholinia
November 1, 2021

Hej Lovisa! Berätta lite om dig själv.
Jag är en väldigt glad, passionerad och utåtriktad tjej på 23 år som för närvarande studerar UX/UI-design på en skola som heter Ravensbourne i London! UX är ett av mina största intressen men förutom det så är mina största intressen personlig utveckling, psykologi, surfing och yoga.

Hur hamnade du på Berghs?
Jag var egentligen länge inställd på att bli jurist, då mitt gymnasie var väldigt politiskt inriktat med mycket FN-rollspel och liknande. Men efter ett år av att resa, träffa spännande individer och mycket tänkande, insåg jag att kreatör var det jag var menad att vara. Jag fick höra om Berghs från vänner, och när jag läste om Berghs Bachelor föll poletten ner, och jag kunde se en självklar väg till mina mål!

Varför Ravensbourne?
Då jag är både väldigt logisk och kreativ, och alltid älskat att bygga, strukturera och läsa om psykologi så var UX/UI-design (User Experience/User Interface Design) det självklara valet för mig. När det kom till att välja skola kände jag att Ravensbourne var överlägsen för mitt program, vilket är en åsikt jag står för än idag, mitt tredje år på skolan. Dessutom har jag tidigare bott utomlands vid ett flertal tillfällen vilket jag älskat och längtat tillbaka till. Jag har bland annat varit utbytesstudent i USA, på säsong i Alperna, på resande fot ensam i Asien och nu senast på Fuertaventura på Kanarieöarna. Detta kändes som ödet och ett sätt att göra en mer permanent flytt till en stad som jag älskar med oändliga möjligheter.

Jag besökte även skolan innan jag började och fick då se deras prototyprum, med laserskärare, 3D-printrar och andra roligheter vilket jag blev såld på direkt. Dessutom fick jag under mitt besök höra att man skulle skapa sin portfolio under tiden man studerade, vilket nu redan resulterat i ett internship och flera erbjudanden för mig som känns så himla roligt!

Hur är livet i London?
Jag älskar livet här, London är en stad med så mycket möjligheter. Här finns alla typer av företag och coola individer samt att alla är så öppna och att det är en otroligt internationell stad. De flesta av mina vänner kommer från alla möjliga länder, vilket är så lärorikt och framförallt roligt! Här finns även oändligt med event, restauranger och sevärdheter, så det är svårt att bli uttråkad!

Vad tog du med dig från terminen på Berghs?
Jag gick den grafiska linjen på Berghs Bachelor-programmet vilket var oerhört hjälpsamt. Förkunskapen i de olika programmen är viktig för att hålla kvalitén på sina arbeten hög och för att få fram sina idéer. De olika kurserna på Berghs Bachelor gav mig en bra grund till att dyka in i den nya utbildningen här på Ravensbourne. Dessutom älskade jag terminen på Berghs då det var en så himla inspirerande miljö där jag fick möta många intressanta individer och härliga klasskamrater. Banden man bygger på Berghs Bachelor-programmet är speciella då man bygger mycket tillit inför sin gemensamma flytt, och faktiskt skapar sig vänner för livet!

Vad är ditt bästa tips till någon som funderar på att plugga utomlands?
Jag skulle säga att ta vara på möjligheter och att ge sig ut i det okända. Oavsett hur mycket möjligheter och chanser som erbjuds är det upp till en själv att fånga de chanserna och hålla sig uppdaterad själv om vad som finns där ute. Man kan aldrig förvänta sig att något serveras åt en, utan man måste vara på hugget och hålla ögon och öron öppna. Skapa ett nätverk, och ta vara på de kontakter som finns i ens omgivning då de kan generera mycket annat bra.

Vad har du för framtidsplaner?
Just nu står jag lite i valet och kvalet kring lite olika möjligheter. Jag är en av dem som funderar på att studera vidare till en master då jag gillar studentlivet och vill bredda mig ytterligare. En annan möjlighet är att tacka ja till något av de erbjudanden jag har för tillfället eller hitta något annat bra företag att börja inom. Möjligen att ta lite tid till egna projekt som jag vill testa på är också något jag överväger. Oavsett vilket jag gör, så känner jag super taggad inför framtiden och ganska trygg då UX/UI-design är en industri med mycket möjligheter!

Läs mer om Berghs Bachelor-programmet och ansök senast 17 november här