Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Från låtskrivande i San Francisco till jämställdhetsapp i Stockholm

ninagrad

Vi träffade och pratade lite med Nina Olsson, just hemkommen copywriter som har bott och studerat tre år i San Francisco. Nina gick utbildningen Berghs Bachelor, som innebär en termins grundläggande kommunikationsstudier på Berghs i Stockholm och 2,5-3 års studier på en av Berghs partnerskolor i Australien eller USA.

Hej Nina! Du har ju just flyttat hem till Sverige igen efter att ha gått Berghs Bachelor på Academy of Art University i San Francisco. Vad är ditt häftigaste minne från tiden där?
- Jag började skriva låtar medan jag bodde där borta, så jag uppträdde på två olika scener, det måste vara det häftigaste.

Oj, det låter läskigt?
- Nej faktiskt inte, jag gillar att sjunga på scen!

Så, du har läst till Copywriter på AAU, vad är det viktigaste du har lärt dig?
- Att tro på mig själv. Att våga testa saker, riskera att misslyckas och framför allt att ha kul!

Du levde ju ett liv som många andra drömmer om, i San Francisco, vad var det som fick dig att komma hem?
- Jag vill vara med och bidra i Sverige. Jag har varit ute och sett mycket och varit med om saker som jag tror kan komma till nytta här hemma. Närheten till Silicon Valley gör att innovation och tech går hand i hand med kommunikation och reklamvärlden i San Francisco, man kan göra massor av spännande kommunikationslösningar som faktiskt gör livet bättre för människor. Den tanken vill jag ta med mig nu när jag ska börja jobba i den branschen här i Stockholm.

Vad gör du just nu då?
- Ja, förutom att jag ser mig om efter copy-jobb så håller jag på och säljer in en app som jag utvecklade tillsammans med en annan student under tiden i San Francisco.

Vad spännande! Vad är det för app?
- Den ska göra det enklare för par att vara jämställda. Så det känns jättekul. För även om många par fördelar sysslorna ganska bra idag så är det ofta en som bär huvudansvaret och det vill vi förändra.

Kul! Då ser vi fram emot att få se den realiserad! Ha det fint nu, vi hörs och ses!
1010 Nina och hennes room-mate Sussi på Graduation Day